Οι μισοί Έλληνες δεν έχουν να φάνε

Διαβάστε τα αποκαλυπτικά στοιχεία του ευρωβαρόμετρου, που φέρνουν την Ελλάδα στην πρώτη θέση της φτώχειας.

Φοβισμένοι οι πολίτες

Εν έτει 2012 έρευνα του Ευρωβαρόμετρου δείχνει πως το 50% των Ελλήνων αδυνατεί να αγοράσει τρόφιμα. Η Ελλάδα κατακτά άλλη μία αρνητική πρωτιά, ξεπερνώντας ακόμη και τη Βουλγαρία στην αδυναμία κάλυψης των βασικών αναγκών.

Ένας στους δύο Έλληνες δυσκολεύτηκε να αγοράσει τρόφιμα ή να πληρώσει τους λογαριασμούς του, τους τελευταίους 12 μήνες. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια του πληθυσμού που ζει πλέον στα όρια της φτώχειας.
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στον “Ελεύθερο Τύπο” το 45% των Ελλήνων παραδέχεται ότι μερικές φορές δεν είχε χρήματα ούτε για το φαγητό του. Μόλις ένας στους δέκα Έλληνες δεν αντιμετωπίζει αδυναμίες πληρωμής, αν και το 97% έχει διαπιστώσει ότι η φτώχεια έχει αυξηθεί στη χώρα μας τον τελευταίο χρόνο.

Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι δηλώνουν ότι θα μπορούσαν να αντεπεξέλθουν σε ένα έκτακτο έξοδο 1000 ευρώ. Αντιθέτως, οι περισσότεροι Έλληνες δεν θα ήταν μάλλον σε θέση να καλύψουν το ποσό.

Το 73% παραδέχεται ότι καθυστερεί την αποπληρωμή των λογαριασμών του, ενώ το 63% παραδέχεται ότι δυσκολεύεται να καλύψει τις δαπάνες περίθαλψης των ίδιων και των συγγενών του.

Η λέξη αβεβαιότητα έχει εισχωρήσει πια στο λεξιλόγιο των περισσοτέρων, με το 45% να αποκαλύπτει πως το μόνιμο άγχος του είναι οι συνεχείς λογαριασμοί.

Οκτώ στους δέκα πιστεύουν ότι το επόμενο διάστημα θα δυσκολευτούν να ανταποκριθούν στα τρέχοντα έξοδα των παιδιών τους.

Οι δόσεις των στεγαστικών δανείων, των ενοικίων και η ιδέα της απόλυσης τρομοκρατούν, με την πλειονότητα των ερωτηθέντων να μη βλέπει έξοδο στο οικονομικό τούνελ, θεωρώντας ότι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα θα χειροτερέψει μέσα στο 2012.

news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *