Οι παππούδες του ΚΚΕ και της ΔΗΜΑΡ γκρινιάζουν, αλλά στο τέλος συμφωνούν!

Δύο 24ωρα πριν τις εκλογές καλό είναι να δούμε πως με κοινά επιχειρήματα, αλλά από διαφορετικές κατευθύνσεις ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ αντιτίθενται στην πρόταση για ενότητα της αριστεράς που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας.

Ας λάβουμε υπόψη ότι η πρόταση εκφράζεται από έναν νεαρό ηγέτη ηλικίας  38 χρόνων με την νηφαλιότητα της σκέψης που απορρέει από την επαφή του με την πραγματικότητα. Αντιθέτως οι αντιδρούντες, παππούδες πια στην ηλικία, βρίσκονται στην αποδρομή της πολιτικής τους καριέρας με γύρω στα εβδομήντα χρόνια βάρος στους ώμους τους!

Σχολιάζοντας σκωπτικά την στάση τους κάποιος τρίτος παρατηρητής των δρώμενων της αριστεράς θα μπορούσε να παρατηρήσει: Οι παππούδες της Ιστορίας ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ επιμένουν πεισματικά, γεμάτοι γκρίνια!

Είναι ίδιο όλων των παππούδων; Όχι βέβαια! Το παράδειγμα του μαθουσάλα της Ιστορίας της ΕΑΜικής αντίστασης, του επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, του Μαν. Γλέζου, του αιώνιου έφηβου της αριστεράς, είναι ενδεικτικό!

Αναφερόμενη λοιπόν, στην ομιλία του Αλ. Τσίπρα στα Γιάννινα η Αλ. Παπαρήγα και ονειρευόμενη εμφύλιο των αριστερών του 1968 απάντησε ότι: «Ξεπέρασε κάθε όριο καιροσκοπισμού, η πρόταση Τσίπρα στις μονοεδρικές, καθώς κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ τη Δευτέρα 7 Μάη να ανατρέψουν τις αποφάσεις του, που έχουν μάλιστα επικυρωθεί μέσα από διαδικασίες συνεδρίων. Από το 1968 περιμένουν να πάρουν τη ρεβάνς και πιο δυνατά από το 1991-92» είπε η Αλ. Παπαρήγα!

Αλλά και για το ενδεχόμενο κυβέρνησης της αριστεράς, που ο Αλ. Τσίπρας επανέλαβε και στην Πάτρα προχθές, η Αλ. Παπαρήγα στην κεντρική ομιλία του ΚΚΕ στο Πεδίο Άρεως, εξέφρασε την φοβική άποψη ότι: «Αν σχηματισθεί μια δήθεν αντιμνημονιακή κυβέρνηση, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή μια κυβέρνηση που θα ασχοληθεί με την κορυφή του παγόβουνου και όχι με το ίδιο το παγόβουνο, κυβέρνηση ευκαιριακής σύνθεσης, δραματική εμπειρία θα ζήσει ο λαός».

Ο Φώτης Κουβέλης

Ο πρόεδρος Φ. Κουβέλης της ΔΗΜ.ΑΡ. παραδέχτηκε ότι η θέση του για σταδιακή απαγκίστρωση από το Μνημόνιο «προϋποθέτει την ύπαρξη νέας συμφωνίας» και  βάζει κόκκινη γραμμή την «αντίθεσή του σε οποιοδήποτε μέτρο ανατροπής του Μνημονίου, που όπως υποστηρίζει θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη θέση της χώρας στην Ευρωζώνη» και ελπίζει ότι οι εκλογές: «Θα προκαλέσουν σεισμικές δονήσεις που θα μετατοπίσουν δυνάμεις».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις που, όπως υποστήριξε, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πιστωτικό γεγονός και να θέσουν σε κίνδυνο τη θέση της χώρας στο ευρώ. Ακόμα ο Φ. Κουβέλης εμφανίστηκε αντίθετος με την πρόταση του Αλ. Τσίπρα για κυβέρνηση της Αριστεράς που ίσως να απολάμβανε τη στήριξη του Π. Καμμένου, καθώς «δεν αρκεί η αντιμνημονιακή ενότητα για τη στήριξη μιας κυβέρνησης».

www.thebest.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Οι παππούδες του ΚΚΕ και της ΔΗΜΑΡ γκρινιάζουν, αλλά στο τέλος συμφωνούν!”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *