Οι πολυμήχανοι γέροντες

γάφει ο begar

Σήμερα αποφάσισα να πάω στην τράπεζα, πριν τις 0800, ώστε να πιάσω σειρά νωρίς και να τελειώνω με κάτι λογαριασμούς που προσπαθώ να εξοφλήσω εδώ και μέρες.

Φτάνοντας στην τράπεζα, 15 λεπτά πριν το άνοιγμα, υπήρχαν ήδη καμιά 20αριά γέροντες στην ουρά. Στις 0800, ο υπάλληλος ξεκλειδώνει την πόρτα και αρχίζουμε να μπαίνουμε ένας ένας, από αυτές τις πόρτες ασφαλείας, που υπάρχουν απλά για να μας δυσκολεύουν.

Φτάνοντας στο μηχανάκι, όπου παίρνεις το αριθμημένο δελτίο προτεραιότητας, διαπιστώνω ότι μου βγάζει νούμερο γύρω στο 110, ενώ θα έπρεπε να είναι γύρω στο 20 με 25.

Τι έγινε; Οι πονηροί γέροντες, που πιάνουν στασίδι από τα χαράματα, κόβουν 5-6-7 χαρτάκια ο καθένας, ώστε να βολευτούν και οι φίλοι τους, που θα έρθουν λίγο πιο μετά. Συζητώντας το με κάποιον, μου είπε ότι έτσι γίνεται ώστε να μην πηγαίνουν όλοι από τα χαράματα, αλλά κάπως το συμφωνούν και πηγαίνουν λίγοι, να πάρουν αριθμό προτεραιότητας για πολλούς.

Και έτσι μου λύθηκε, επιτέλους, η απορία, πως γίνεται να μπαίνεις στην τράπεζα στις 0900 και να σου δίνει το μηχανάκι νούμερο 400 ή 500.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *