Οι συμβολαιογράφοι επιστρέφουν στους e-πλειστηριασμούς αλλά με υποσημείωση

Πέντε μέλη της διοίκησης του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου παραιτήθηκαν αντιδρώντας, όπως υποστηρίξαν, σε μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της διοίκησης

Την αναστολή της αποχής τους αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι, ανοίγοντας το δρόμο για τη συμμετοχή τους στους πρώτους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς την ερχόμενη Τετάρτη.

Η απόφαση ελήφθη σε γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν οι συμβολαιογράφοι Αθήνας και Πειραιά, κατά τη διάρκεια της οποίας πέντε μέλη της διοίκησης του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου παραιτήθηκαν αντιδρώντας, όπως υποστηρίξαν, σε μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της διοίκησης.

Υπενθυμίζεται ότι οι συμβολαιογράφοι είχαν αποφασίσει να απέχουν από την άσκηση των καθηκόντων τους λόγω των αλλεπάλληλων περιστατικών βίας που είχαν αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια πλειστηριασμών αλλά και επιθέσεων στα γραφεία τους.

Η επιστροφή των συμβολαιογράφων στους πλειστηριασμούς, ωστόσο, θα κριθεί εκ νέου, στην επόμενη συνέλευσή τους, το Φεβρουάριο αφού η στάση τους θα εξαρτηθεί  από την υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης για την αυστηροποίηση του ποινικών κυρώσεων με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι όσοι συμμετέχουν σε επεισοδίων σε βάρος τους αλλά και στην αλλαγή στο πλαίσιο διεξαγωγής των πλειστηριασμών.

Υπέρ της αναστολής της αποχής τάχθηκε πάντως  στην έκτακτη ΓΣ η συντριπτική πλειοψηφία των συμβολαιογράφων ενώ εκτιμάται ότι τον ίδιο δρόμο  θα ακολουθήσουν και οι συνάδελφοί τους από τους υπόλοιπους συμβολαιογραφικούς συλλόγους της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τους συμβολαιογράφους, όλα είναι έτοιμα για να διεξαχθούν οι 18 πρώτοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, μεθαύριο Τετάρτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *