Οι τραπεζίτες επικράτησαν κατά κράτος της κυβέρνησης Παπανδρέου!

Οι Παπανδρέου και Βενιζέλος επέμεναν ότι θα έπρεπε να βάλουν ως εγγύηση κοινές τους μετοχές.

Οι τράπεζες ήταν τελικά ο μεγάλος νικητής της εμφύλιας διαμάχης που είχε ξεσπάσει το προηγούμενο διάστημα με την κυβέρνηση Παπανδρέου, σχετικά με τον τρόπο που θα πάρουν τα κεφάλαια που χρειάζονται από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).
Ως γνωστόν, οι Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος επέμεναν ότι θα έπρεπε να βάλουν ως εγγύηση κοινές τους μετοχές, πράγμα που αυτομάτως οδηγούσε στην απώλεια του ελέγχου διοίκησης και την κρατικοποίηση των πιστωτικών ιδρυμάτων.
Οι τραπεζίτες αντιπρότειναν προνομιούχες, αντί κοινών μετοχών, γεγονός που τους επέτρεπε να εξακολουθούν να έχουν τον πρώτο λόγο και μετά την προσφυγή στο ΤΧΣ.
Ο κ. Παπανδρέου κατήγγειλε πολλάκις ότι ένας από τους λόγους της πτώσης της κυβέρνησης του ήταν κι η πίεση που δεχόταν για να κάνει πίσω σε αυτό το θέμα.
Τελικώς, όπως προκύπτει από τις τελευταίες εξελίξεις, το σύστημα που θα εφαρμοσθεί θα είναι μεικτό: Κοινές και προνομιούχες μετοχές. Που σημαίνει ότι οι τραπεζίτες θα πάρουν τα λεφτά και θα διατηρήσουν τη διοίκηση. Αρκεί να πληρούν κάποια κριτήρια που θα μάθουμε σύντομα ποια είναι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *