Οι όροι Τσίπρα σε Βενιζέλο και Σαμαρά

Να στείλουν επιστολή στους ηγέτες της ΕΕ, που θα αναφέρει ότι δεν ισχύουν οι δεσμεύσεις τους για την εφαρμογή του Μνημονίου, κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στις πρώτες δηλώσεις του, μετά την αποδοχή της διερευνητικής εντολής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Αν ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς έχουν ειλικρινά μετανιώσει για καταστροφικές τους επιλογές, τους καλώ μέχρι αύριο που θα τους συναντήσω να έχουν στείλει τις επιστολές», τόνισε χαρακτηριστικά. Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, «αν δεν το πράξουν, να σταματήσουν να κοροϊδεύουν  τον ελληνικό λαό».

Ο κ. Τσίπρας παρουσίασε πέντε σημεία που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ για τον διάλογο για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Συγκεκριμένα, ζήτησε να αναγνωριστεί η ανάγκη ακύρωσης των μέτρων του Μνημονίου, να καταργηθούν οι νόμοι που καταστρατηγούν τα εργασιακά δικαιώματα, να τεθεί υπό δημόσιο έλεγχο το τραπεζικό σύστημα και να δημιουργηθεί διεθνής επιτροπή λογιστικού ελέγχου για το ελληνικό χρέος. Επίσης, να προωθηθούν άμεσες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, όπως η αλλαγή του εκλογικού νόμου αλλά και του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Με αυτούς τους άξονες προσερχόμαστε σε συζήτηση ουσιαστική και ειλικρινή, ανέφερε ο κ. Τσίπρας. Ξεκαθάρισε ότι «εμάς δεν μας αφήνει αδιάφορους το αν θα κυβερνηθεί η χώρα, πρωτίστως όμως μας απασχολεί προς ποια κατεύθυνση θα κυβερνηθεί η χώρα, αν θα σεβαστούμε την λαϊκή ετυμηγορία».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι θα πράξει αυτό που υποσχέθηκε προεκλογικά για κυβέρνηση Αριστεράς. «Οι προτάσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ δεν είναι κυβέρνηση σωτηρίας της Ελλάδας, αλλά σωτηρίας του Μνημονίου» σημείωσε, επαναλαμβάνοντας ότι δεν θα επαναφέρει από το παράθυρο αυτό που έδιωξαν οι πολίτες από την πόρτα.

«Ας σταματήσουν να ζητούν κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το μνημόνιο» υπογράμμισε, σημειώνοντας παράλληλα ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δεν ήταν ψήφος οργής αλλά συνειδητή πολιτική επιλογή. Επανέλαβε επίσης ότι «μόλις μερικές χιλιάδες ψήφοι και ο καλπονοθευτικός νόμος στερούν τη δεδηλωμένη από τις αριστερές προοδευτικές δυνάμεις».

voria.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *