Ομαλοποιείται η κατάσταση στα γκισέ των τραπεζών

Ομαλοποίηση της κατάστασης παρατηρείται πλέον στα γκισέ των τραπεζών μετά το δύσκολο τριήμερο που ακολούθησε την αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τεσσάρων μεγαλύτερων τραπεζών (Εθνική, Alpha, Eurobank και Πειραιώς) έως την ερχόμενη Τετάρτη με το πακέτο των 18 δισ. ευρώ που είναι έτοιμο προς διάθεση, θα βοηθήσει στην περαιτέρω βελτίωση του κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ των καταθετών.

Χθες, Πέμπτη, η ΟΤΟΕ τόνισε ότι οι ελληνικές τράπεζες, παρά τις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες και την πολιτική αβεβαιότητα που παρατείνεται ενόψει των επικείμενων εκλογών, σε συνδυασμό με την ανακεφαλαιοποίησή τους που έχει συμφωνηθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν διατρέχουν κινδύνους σε ό,τι αφορά στην ομαλή συνέχιση της λειτουργίας τους και στη διασφάλιση των καταθέσεων.

«Η προσπάθεια εκμετάλλευσης του τραπεζικού συστήματος από διάφορα κέντρα οικονομικών συμφερόντων, που κινδυνολογούν υπονομεύοντας τις Τράπεζες για λόγους δικών τους σκοπιμοτήτων, καθώς και η ανεύθυνη φημολογία της καταστροφολογίας, πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα και αποφασιστικά από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές στις τοποθετήσεις τους, προκειμένου να αποφεύγονται δυσάρεστες συνέπειες εξαιτίας των απόψεών τους», υπογράμμισε.

Σημειώνεται ότι και οι διοικήσεις των μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών εμφανίζονται έξαλλες με δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο, τα οποία, όπως σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι, θέλουν να δώσουν την εικόνα ενός κλάδου που οδεύει προς κατάρρευση.

«Παίζουν με τη βιωσιμότητα του τραπεζικού συστήματος», ανέφερε κορυφαίος τραπεζίτης, προσθέτοντας πως «δημοσιεύματα όπως τα σημερινά είναι είτε εκ του πονηρού ή γράφονται από συντάκτη που δεν γνωρίζει τα θέματα».

[sc:Πηγή id=”http://www.exipno.gr/index.php/news/oikonomia/33305-2012-05-18-08-14-34″ ]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *