Ουρές στα πρατήρια καυσίμων

Ουρές δεκάδων αυτοκινήτων σχηματίζονται στα πρατήρια καυσίμων καθώς οι οδηγοί φοβούνται ελλείψεις λόγω της απεργίας των εργαζομένων στα διυλιστήρια. Ήδη πολλά πρατήρια έχουν ξεμείνει από βενζίνη, ενώ σε άλλα έχει απομείνει μόνο ο ακριβότερος τύπος των 100 οκτανίων. Πολλοί καταναλωτές που έβαζαν 10 – 15 ευρώ σε κάθε επίσκεψη στο πρατήριο, τώρα γέμισαν τα ρεζερβουάρ.

Πηγές των βενζινοπωλών ανέφεραν ότι το πρόβλημα εφοδιασμού των πρατηρίων, λόγω της αυξημένης ζήτησης από τους καταναλωτές, θα ενταθεί αν η απεργία των εργαζομένων συνεχιστεί επί αρκετές ημέρες.

Οι εργαζόμενοι απεργούν κατά του νομοσχεδίου για το ενιαίο μισθολόγιο, οι διατάξεις του οποίου ωστόσο αναφορικά με τις εισηγμένες ΔΕΚΟ αναμένεται σήμερα να αναδιατυπωθούν, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα έγιναν γνωστά χθες από τη συνάντηση της ΓΕΝΟΠ με τον γεν. γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών.

Σήμερα το μεσημέρι έχει προγραμματισθεί εξάλλου συνάντηση της Ομοσπονδίας Πρατηριούχων με τον γεν. γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης Σ. Κομνηνό για τα τρέχοντα θέματα της αγοράς στην οποία αναμένεται να εξετασθεί και η κατάσταση που επικρατεί λόγω της απεργίας.
 
Το Σάββατο, υπενθυμίζεται, αρχίζει η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης η τιμή του οποίου αναμένεται να κυμανθεί στα 0,95 – 1 ευρώ το λίτρο καθώς ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης διαμορφώνεται εφέτος στα 60 ευρώ ανά χιλιόλιτρο έναντι 21 ευρώ πέρυσι.

www.euro2day.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *