Ο κίνδυνος της άγνοιας

(Γράφει ο Λίτσας Κ. Ιωάννης)
22/03/2020
ΑΚΟΥ ΡΕ ΦΙΛΕ…

Δεν θέλω να είμαι επιθετικός πια. Δεν έχει νόημα. Η βλακεία είναι ανίκητη, όταν δε, συνοδεύεται από άγνοια της Ελληνικής γλώσσας, και ημιμάθεια, γίνεται ένα ισχυρό κοκτέιλ εναντίον της λογικής, που είναι αδύνατον να αντιμετωπιστεί.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την Τρίτη, που η κυβέρνηση έκλεισε τα σχολεία, για να αποφευχθούν οι συναθροίσεις . Και από την Τετάρτη, γέμισαν οι παιδικές χαρές και οι καφετέριες, λες και τους είπαν, «πάτε διακοπές, και μέχρι να γυρίσετε εμείς θα έχουμε εξαφανίσει τον ιό». Την Πέμπτη κλείνουν τις παιδικές χαρές, και την Παρασκευή τις καφετέριες. Και το Σάββατο ο Έλληνας, ξαμολιέται στις παραλίες, και τις αλάνες, σύμμαχος ο καλοκαιρινός καιρός, παρέες- παρέες , και όχι μόνο «συναθροίζεται», αλλά βάζει και τα κοντομάνικα, και τα μαγιό και βουτάει στη θάλασσα, μήνα Μάρτη.

Ο πραγματικά υπέροχος κ. Τσιόρδας, μάταια φωνάζει μέρες τώρα, ότι «στόχος μας είναι η όσο το δυνατόν σταδιακή μόλυνση του πληθυσμού, ώστε να αντέξει το σύστημα υγείας», φαίνεται όμως ότι η άγνοια της γλώσσας είναι παντοδύναμη.

Ο Έλληνας , λένε είναι απείθαρχος.

Λάθος.

Ο Έλληνας είναι ανόητος, με την ακριβή έννοια της λέξης, δηλαδή χωρίς νόηση.

Άκου λοιπόν ρε φίλε μερικές αλήθειες που σου τις λένε, αλλά εσύ, ή δεν τις καταλαβαίνει ς ή το παίζεις μάγκας.

1.- Η επιδημία υπάρχει, είναι πάρα πολύ μεταδοτική, και προκαλεί και θάνατο.

2.- Στόχος των μέτρων είναι να μεταδοθεί με όσο το δυνατόν μικρότερη ταχύτητα, ώστε να προλαβαίνουν τα νοσοκομεία να περιθάλπουν τους ασθενείς. Γιατί αν εσύ, βοηθάς με τον τρόπο σου να μεταδοθεί με ταχύτητα ο ιός, τότε στα νοσοκομεία, όταν θα χρειαστεί να πάνε σε ΜΕΘ τρεις ασθενείς, και υπάρχει μόνο ΜΙΑ ΜΕΘ, διαθέσιμη, τότε ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ οι γιατροί θα διαλέξουν τον ΕΝΑ, και θα αφήσουν τους άλλους δύο εκτός ΜΕΘ, κι ας πεθάνουν. Ότι ακριβώς συμβαίνει στην Ιταλία.

3.- Η Μέρκελ είπε ότι στην Γερμανία θα μολυνθεί το 60% του πληθυσμού.

Ο κ. Τσιόρδας για την Ελλάδα, μας λέει ότι ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ αν το πετύχουμε, θα μολυνθεί μόνο το 10 με 15% του πληθυσμού.

Ξέρεις πόσος είναι ο πληθυσμός της Ελλάδας; Έχεις καταλάβει τι λέει ο άνθρωπος προσπαθώντας να μας ξυπνήσει με ευγένεια; Ότι πράγματι θα πρόκειται για παγκόσμια επιτυχία , αν στην Ελλάδα μολυνθούν,

ΜΟΝΟ ΕΝΑΜΙΣΥ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!

Να υποθέσω ότι αυτά τα έχεις καταλάβει; Και παρ όλα αυτά, όχι μόνο δεν μένεις σπίτι, αλλά επί πλέον, βγαίνεις και πας για μπάνιο Μάρτη μήνα, ή ξεντύνεσαι στις παραλίες, και κόβεις βόλτες, είκοσι πόντους απόσταση, ο ένας από τον άλλον, με κοντομάνικα; Δηλαδή προκαλείς, τους εποχιακού ιούς, τα κρυολογήματα και τους εποχιακούς πυρετούς, που θα σε βρούνε λόγω της ανοησίας σου, να επιβαρύνουν ΑΚΟΜΑ πιο πολύ το σύστημα υγείας, έτσι που και αυτή η μία ΜΕΘ, που θα υπήρχε, με τη δική σου ανοησία να μην είναι διαθέσιμη για αυτούς που θα κάνουν πνευμονία.

Και βέβαια αυξάνεις και τη διάδοση του ιού, με τις στενές παρέες, και τις «συναθροίσεις», λέξη που αμφιβάλλω να καταλαβαίνεις. Δεν την καταλαβαίνεις φίλε, γιατί αν την καταλάβαινες, όταν σου είπαν στο κρεοπωλείο σήμερα, να μπαίνεις ένας – ένας μέσα, δεν θα έκανες ουρά απ έξω, όντας σε απόσταση αναπνοής ο ένας με τον άλλον και πιάνοντας κουβέντα, που σημαίνει τα σταγονίδια του ενός κατ ευθείαν στο πρόσωπο του άλλου.

ΑΚΟΥ λοιπόν φίλε

Από τον ιό, θα προσβληθούν στη Ελλάδα, στην καλύτερη των περιπτώσεων, πάνω από ΕΝΑ εκατομμύριο άνθρωποι, μάλλον και εσύ.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ σου ζητάει να πάρεις μέτρα, ώστε να αρρωστήσουμε λίγοι-λίγοι, για να μπορεί το σύστημα υγείας, να μας περιθάλπει όσο το δυνατόν καλύτερα.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ σου ζητάει να βοηθήσεις να καθυστερήσουμε τη διάδοση του ιού, ώστε να προλάβουμε να βρούμε φάρμακο ή εμβόλιο.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ σου ζητάει, να δράσεις, ΕΣΤΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, όχι σαν άτομο, ούτε σαν «γιαλαντζί» επαναστάτης, αλλά σαν μέλος μιας κοινωνίας, και να υπακούσεις στις οδηγίες και τις συμβουλές, για να μπορέσουν να σωθούν οι άνθρωποι που θα χρειαστεί να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ, δεν θα σε δικάσει, αν εξ αιτίας της δικής σου μαγκιάς ή επιπολαιότητας, πεθάνουν αρκετοί παραπάνω, είναι όμως πολύ πιθανόν, να κτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο, όταν φτάσει η στιγμή που θα έχεις τον πατέρα σου στο νοσοκομείο με τον ιό, και σου πει ο γιατρός «δεν υπάρχει ΜΕΘ, μία που έχουμε θα την διαθέσουμε για έναν νέο σε ηλικία».

Εκείνη την ώρα, φίλε, δεν θα υπάρχει, το «συγνώμη δεν είχα καταλάβει», εκείνη την ώρα, η σημερινή σου ανυπακοή, θα είναι ΟΡΙΣΤΙΚΑ και αμετάκλητα, ο δολοφόνος του πατέρα σου.

Υ.Γ. Δεν πιστεύω ότι θα αλλάξεις συμπεριφορά, φίλε Ελληνάρα.

Γιατί , η βλακεία συνδυασμένη με ημιμάθεια και «μαγκιά», είναι πραγματικά δολοφονικό μείγμα.

Λίτσας Κ. Ιωάννης

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *