Ο “Κόκκινος Ντάνι” αποδοκιμάζει τον Τσίπρα

Του Αιμίλιου Περδικάρη

Υπάρχει ένας τρίτος δρόμος ανάμεσα στην ανοησία και την τρέλα: το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ! Η μομφή ανήκει στον επικεφαλής των Ευρωπαίων Πρασίνων, Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, ο οποίος με αυτό το γλαφυρό τρόπο σχολίασε όσα διακηρύσσει ο Αλ. Τσίπρας περί παραμονής της χώρας στο ευρώ και ταυτόχρονης ακύρωσης του Μνημονίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τη φράση του «Κόκκινου Ντάνι» έσπευσε να εκμεταλλευτεί το ΠΑΣΟΚ, το οποίο την «ανέβασε» με μήνυμά του στο Twitter, παρ’ όλο που αυτή ειπώθηκε σε κοινή συνέντευξη Τύπου στο Στρασβούργο με τον ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πρασίνων, Ν. Χρυσόγελο.

Τι είπε ακριβώς ο Κον-Μπεντίτ; «Υπάρχει ένας τρίτος δρόμος ανάμεσα στην ανοησία και την τρέλα, το πρόγραμμα της ελληνικής Αριστεράς. Υπάρχουν στο πρόγραμμα αυτό δύο προτάσεις: κατάργηση όλων όσων αποφασίστηκαν περί μισθών και ελάχιστος μισθός 1.300 ευρώ. Είναι πραγματική τρέλα, εντελώς ανόητο! Αν πραγματικά ζητάς από κάποιον να υιοθετήσει αυτό το πρόγραμμα, είναι σαν να τον ρωτάς πώς θέλεις να αυτοκτονήσεις, με τσεκούρι ή όπλο; Είναι ένα πρόγραμμα ψευδές!».

Και πρόσθεσε: «Λένε πως θα καταργήσουν το Μνημόνιο. Πώς θα πληρώσουν μισθούς και συντάξεις όταν η Ευρώπη πει “τέλος, δεν σας δίνουμε άλλα χρήματα”; Τα ταμεία της Ελλάδας είναι άδεια, πώς θα δώσουν κατώτατους μισθούς 1.300 ευρώ; Ο κόσμος θα βγει στους δρόμους, ποιος θα βάλει τάξη; Τι θα γίνει, θα συνεργαστούμε με την τρέλα; Ή με αυτούς που θέλουν να μείνουν όλα ως έχουν;».

Ανάλογο μήνυμα, πάντως, προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ, μιλώντας στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος: «Το να λες ότι θα παραμείνεις στο ευρώ ακυρώνοντας το Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση δεν είναι λάθος – είναι ψέμα», είπε.

[sc:Πηγή id=”http://www.capital.gr/news.asp?id=1509368″ ]

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Ο “Κόκκινος Ντάνι” αποδοκιμάζει τον Τσίπρα”

  1. Το μνημονιο υποσχοταν επανεισοδο της Ελλαδος στις αγορες μεσα στο 2012.
    Αντ’ αυτου ο δεικτης αναπτυξης της χωρας σημερα ειναι στο -6 (προτελευταιοι στον κοσμο), το ΑΕΠ της φετινης χρονιας θα κλεισει με μειωση 30% σε σχεση με το 2010 και τα ελληνικα σπρεντς συνεχιζουν να ταξιδευουν με τελικη πυραυλου.
    Αν καποιοι ευρωπαιοι ιθυνοντες θελουν να καλυψουν την ανικανοτητα τους να διαχειριστουν την ελληνικη κριση … τοτε να περιμενουν και χειροτερα γιατι η καταγγελια του μνημονιου εχει και αυτους ως αποδεκτες.
    Νομιζω οτι η καταγγελια της μνημονιακης συμβασεως ειναι και λογικη και δικαια μετα απ’ ολα αυτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *