Ο λαός περιμένει από τον κάθε Έλληνα δικαστή να αναδειχθεί ένας νέος ήρωας «Πολυζωϊδης»

Στις κρίσιμες αυτές στιγμές, που οι ξενοκίνητες δυνάμεις καταπατούν κάθε έννοια Δικαίου, Συντάγματος, ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Εθνικής Κυριαρχίας, όπως άλλωστε επιδιώκουν εδώ και 182 χρόνια, ο λαός περιμένει από τους Έλληνες Δικαστές και ειδικά από τους Ανωτάτους, να σταθούν αλύγιστοι και ανεπηρέαστοι προσηλωμένοι στο καθήκον που ορκίστηκαν και τάχθηκαν να υπηρετούν . 

Οι διατάξεις που εκδόθηκαν σε εφαρμογή των “Μνημονίων”, είτε με το πρόσχημα ψηφισμένων νόμων με απειλή κομματικής πειθαρχίας, είτε μέσω των “κατ’ ευφημισμόν” Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, έχουν καταντήσει το Σύνταγμα ένα εθνογραφικό ιστορικό κείμενο, αντί για «πνεύμονα» Δημοκρατίας που πρέπει είναι .

Ο Έλληνας Δικαστής πρέπει να δώσει και πάλι ένα παγκόσμιο μάθημα ανδρείας, ότι δεν καταθέτει τα νομικά του όπλα, δεν θυσιάζει την τιμή του, δεν φοβάται, δεν ανέχεται καταπατήσεις του Συντάγματος, ούτε ευτελισμό στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων .

Η Δικαιοσύνη, σε περιόδους πολιτικής κρίσεως και αστάθειας, είναι το τελευταίο καταφύγιο του πολίτη πριν την απελπισία ή την αυτοδικία . 

Ο πολύπαθος λαός μας κάνει έκκληση προς τους κ.κ. Έλληνες Δικαστές να μη λογαριάζουν πιέσεις που προέρχονται από “πάνω”, από “κάτω”, από “δεξιά” ή “αριστερά”… αλλά να στέκονται αμετακίνητοι στο καθήκον τους και τη συνείδησή τους, ως νέοι “Πολυζωΐδηδες”. 

Να μη φοβηθούν την καριέρα τους, γιατί θα έχουν σύμμαχο τον δίκαιο Θεό, που θα αποδώσει δικαιοσύνη ως Κριτής , σύμφωνα με τα έργα του καθενός.

Κρίνουμε σημαντικό να σας παραθέσουμε την γενναία αυτή στάση των Δικαστών που διαφαίνεται από τα δημοσιεύματα του Tύπου:

* Για τον ήρωα Πολυζωϊδη, Πρόεδρο Δικαστηρίου στη δίκη του Κολοκοτρώνη , που δεν υπέκυψε δουλοπρεπώς στη Τρόϊκα του Όθωνα (τους 3 Αντιβασιλείς), μπορείτε να πληροφορηθείτε αναλυτικάΕΔΩ και για να δείτε την εξαιρετική ταινία κάντε αναζήτηση με τίτλο «Η Δίκη των Δικαστών».

2 σχόλια σχετικά με το “Ο λαός περιμένει από τον κάθε Έλληνα δικαστή να αναδειχθεί ένας νέος ήρωας «Πολυζωϊδης»”

  1. Ολα αυτα που πρεπει να αντιμετωπισουμε σημερα θα μπορουσαν να ειχαν αποφευχθει αν υπηρχε Συνταγματικο Δικαστηριο …
    http://elawyer.blogspot.gr/2006/06/blog-post_115160882111182650.html
     
    Αντ’ αυτου οι δκαστες οχι μονο αρκεστηκαν στην συμβουλευτικη αρμοδιοτητα του ΣτΕ αλλα κατα καιρους μερικοι απ’ αυτους εχουν δηλωσει οτι δεν χρειαζομαστε καν Συνταγματικο Δικαστηριο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *