Ο Σαμαράς δεν θέλει Εκλογές γιατί θα τις χάσει

Τετραμερή κυβέρνηση που θέλει την παραμονή της χώρας στο ευρώ, δηλαδή ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ή κυβέρνηση μειοψηφίας «άλλων» με ψήφο ανοχής της ΝΔ.

Αυτή την πρόταση παρουσίασε το πρωί της Παρασκευής ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην νέα κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του -εμμένοντας στη γραμμή της σκληρής πίεσης που ασκείται τις τελευταίες ώρες από τις υπόλοιπες δυνάμεις στον Αλέξη Τσίπα για να πει το «ναι».

Στην αντίθετη περίπτωση -είπε- στις επαναληπτικές εκλογές οι πολίτες θα κληθούν να ψηφίσουν όχι «χαλαρά» και «τιμωρητικά», αλλα με γνώμονα την σταθερή διακυβέρνηση της χώρας και την παραμονή της στο ευρώ.
Ως εκ τούτου, ο κ. Σαμαράς έδωσε μεγαλύτερη έμφαση στα δύο «μέτωπα» που θα αντιπαρατεθούν σ΄αυτή την εκλογική μάχη: Το «ευρωπαϊκό» που θα έχει κορμό τη κεντροδεξιά (σ.σ. χωρίς να αποκλείει συμμετοχή άλλων δυνάμεων) και το «αριστερό αντι-ευρωπαϊκό» που θα επιχειρήσει να χτίσει ο κ.Τσίπρας.
Η επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ βεβαίως ήταν σφοδρή, καθώς τον κατηγόρησε, μεταξύ άλλων, ότι δεν μπορεί να διαχειρισθεί τις νέες ευθύνες του -πρόσθεσε μάλιστα ότι «βρίσκονται κάποια μπουμπούκια στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που αν τα δουν αυτοί που τον ψήφιζαν θα τρέχουν»…
Για το λόγο αυτό έκανε ένα «κλικ» παραπάνω στο προσκλητήριο που είχε απευθύνει από την Τρίτη στις διάσπαρτες δυνάμεις του κεντροδεξιού χώρου: «Μιλάμε για ενότητα σε όλη την κεντροδεξιά κλίμακα, στη βάση, στα μεσαία κλιμάκια και στην κορυφή. Δεν θα κάνω ονοματολογία αυτή την ώρα. Εδώ χρειάζεται προσοχή, σύνεση, σοβαρότητα», είπε χαρακτηριστικά.
Φωτογράφισε ωστόσο στις δυνάμεις στις οποίες απευθύνεται στην αρχή της ομιλίας του, όταν αναφέρθηκε στο εκλογικό αποτέλεσμα: «Κάποια κόμματα της κεντροδεξιάς δεν μπήκαν στη Βουλή, σε αντίθεση με το νεοπαγές κόμμα που κινήθηκε με φανατισμό εναντίον μας», είπε, αναφερόμενος στη ΔΗΣΥ και στους Ανεξάρτητους Ελληνες, αντίστοιχα.

Η πρώτη δημοσκόπηση μετά τις εκλογές: 27% ο ΣΥΡΙΖΑ

Με την αυτοδυναμία φλερτάρει ο Αλέξης Τσίπρας καθώς στην πρώτη δημοσκόπηση της εταιρείας Marc μετά τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να συγκεντρώνει το 27,7%…


Στη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας για τον τηλεοπτικό σταθμό ALPΗΑ, ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να είναι πλέον μη «αντιμετωπίσιμος» ενώ ο δικομματισμός βρίσκεται ένα βήμα πριν από την οριστική κατάρρευση.

Αναλυτικότερα τα ποσοστά στην εκτίμηση ψήφου σε επαναληπτικές εκλογές είναι:

ΣΥΡΙΖΑ: 27,7 %
ΝΔ: 20,3%
ΠΑΣΟΚ: 12,6%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 10,2%
ΚΚΕ: 7%
Χρυσή Αυγή: 5,7%
ΔΗΜΑΡ: 4,9%

 

 

 

 

[sc:Πηγή id=”http://www.bankwars.gr/2012/05/11/%CE%BF-%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%B8%CE%B1-%CF%84%CE%B9/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+BankWars+%28Bank+Wars%29″ ]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *