Ο Τσίπρας προειδοποιεί τους δανειστές…

Σαφή προειδοποίηση προς τους δανειστές της χώρας για διακοπή της αποπληρωμής του χρέους, εφόσον εκείνοι προχωρήσουν μονομερώς στη διακοπή της χρηματοδότησης απευθύνει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας.

Συνεχίζοντας τις συνεντέυξεις του σε αγγλόφωνα μέσα ενημέρωσης, ο κ. Τσίπρας φιλοξενείται σήμερα στην ιστοσελίδα της Wall Street Journal, σε ένα θέμα που προβάλλεται με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα από τους υπεύθυνους του μέσου.

Ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι μια οικονομική κατάρρευση στην Ελλάδα θα δυμπαρασύρει και την υπόλοιπη Ευρωζώνη. Προσθέτει δε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να εξετάσει ένα πλάνο το οποίο θα είναι περισσότερο προσανατολισμένο στην ανάπτυξη προκειμένου να σταματήσει η ύφεση και να ανατιμετωπιστεί η “ανθρωπιστική κρίση”, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.

“Η πρώτη μας επιλογή είναι να πείσουμε τους Ευρωπαίους εταίρους οτι, προς ίδιον όφελός τους, δεν θα πρέπει να σταματήσουν την χρηματοδότηση” λέει ο κ. Τσίπρας, ο οποίος προσθέτει ότι η Ελλάδα δεν έχει στόχο να προβεί σε οποιαδήποτε μονομερή κίνηση.

“Αντίθετα, εάν εκείνοι προχωρήσουν σε μονομερή κίνηση, αν – με άλλα λόγια – διακόψουν την χρηματοδότηση, τότε θα αναγκαστούμε να σταματήσουμε να πληρώνουμε τους πιστωτές μας”, λέει ξεκάθαρα.

Είναι, δε, χαρακτηριστικό ότι η WSJ χαρακτηρίζει τον κ. Τσίπρα ως πιθανό επόμενο πρωθυπουργό της χώρας…

Οι αγγλομαθείς διαβάστε εδώ όλο το κείμενο της συνέντευξης.

Νωρίτερα το πρωί, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Παπαδημούλης εμφανίστηκε, πάντως, στο ΣΚΑΪ με διάθεση …για μονομερείς ενέργειες.  “Αν είμαστε πρώτοι, μπορούμε να διαμορφώσουμε μαζί με άλλους μια πλειοψηφία 151” τόνισε. “Έτσι θα περάσει μια πράξη ακύρωσης του μνημονίου που δεν θα είναι πράξη εντυπώσεων”, πρόσθεσε ο κ. Παπαδημούλης.

Διαβάστε εδώ σχετικά.

[sc:Πηγή id=”http://www.protothema.gr/ekloges/article/?aid=198350″ ]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *