Πάνω απο 500.000 χιλιάδες ευρώ θα δώσει το Δημόσιο ως αποζημίωση σε τραπεζοϋπαλλήλους

Το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ελλάδα την οποία υποχρεώνει να καταβάλει αποζημίωση στον «Παραθεριστικό Οικοδομικό Συνεταιρισμό Στεγάσεως Υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος».

Αποζημίωση 504.000 ευρώ υποχρεώνεται να καταβάλει η Ελλάδα στον «Παραθεριστικό Οικοδομικό Συνεταιρισμό Στεγάσεως Υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος» ύστερα από απόφαση του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Κρίνοντας, στις 3 Μαΐου του 2011, την προσφυγή του Συνεταιρισμού των τραπεζοϋπαλλήλων, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε καταδικάσει την Ελλάδα για παραβίαση του δικαιώματος της περιουσίας και του δικαιώματος προσφυγής σε μία δίκαιη δίκη, επειδή το ελληνικό κράτος, αυθαίρετα, είχε προχωρήσει σε αλλαγή της χρήσης γης που ανήκε στον Συνεταιρισμό.

Με τη σημερινή του απόφαση, σχετικά με τον καθορισμό της δίκαιης ικανοποίησης του δικαιωθέντος Συνεταιρισμού των τραπεζοϋπαλλήλων, το Δικαστήριο αποφάσισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να του καταβάλει το ποσό των 500.000 ευρώ για υλική ζημιά, το ποσό των 4.000 ευρώ για ηθική βλάβη και να πληρώσει και 3.460 ευρώ για τα δικαστικά έξοδα.

5 σχόλια σχετικά με το “Πάνω απο 500.000 χιλιάδες ευρώ θα δώσει το Δημόσιο ως αποζημίωση σε τραπεζοϋπαλλήλους”

    1. Ναι σιγουρα … αλλα απ’ οτι βλεπω ολοι εμεις οι μαλακες, στην ουσια πληρωνουμε τις μπινιες καποιων δημοσιων λειτουργων που αυθαιρετουν.
      Το σωστο θα ηταν να πληρωσει ο πουστης που κανει την αυθαιρεσια στο ονομα του ελληνικου κρατους και οχι ολοι οι Ελληνες.

        1. Μια ερευνα που αξιζει τον κοπο να γινει ειναι να βρεθουν ολα τα προστιμα που εχει πληρωσει η Ελλαδα κατα καιρους και να αθροιστουν.
          Εχω την υποψια οτι το νουμερο θα ειναι αστρονομικο και ολα αυτα τα λεφτα πληρωθηκαν απο τους φορους που δινουμε και απο τα δανεια που παιρναμε.
          Κατα τα αλλα, τα λαμογια του εθνικου κορμου που κανανε την αυθαιρεσια συνεχιζουν να ειναι στις θεσεις τους … προφανως χοντροτεροι και πλουσιοτεροι απο πριν.

  1. Ο γιος του, Παναγιώτης Ζολώτας, αποφάσισε να προσφύγει στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις 7 Δεκεμβρίου 2009. Εκδικάζοντας χθες την προσφυγή του, το δικαστήριο έκρινε ένοχη την Ελλάδα για παραβίαση του δικαιώματος στην προστασία της περιουσίας και την υποχρέωσε να καταβάλει στον ενάγοντα 15.000 ευρώ για υλική βλάβη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *