Παπαδήμος: Εντός της εβδομάδας η συμφωνία για το PSI – Επιδίωξη είναι να αποφευχθεί περαιτέρω χρηματοδοτική στήριξη από τους πιστωτές – Καμία συζήτηση για την επιτροπεία – Η κυβέρνηση έχει και κόκκινες γραμμές

Αισιόδοξος ότι θα ολοκληρωθούν εντός της εβδομάδας οι διαπραγματεύσεις, τόσο το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, όσο και με την τρόικα για το νέο πρόγραμμα, εμφανίστηκε, από τις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων που είχε μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

Ο κ. Παπαδήμος παραδέχτηκε, ότι «εξακολουθούν να υπάρχουν δυσκολίες», ωστόσο, κατά τις συναντήσεις του με Ευρωπαίους αξιωματούχους τόνισε «τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτελέσει τα τελευταία δύο χρόνια η Ελλάδα», ενώ καμία συζήτηση δεν έγινε, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, για την επιτροπεία.
Αναφορικά με το PSI, ο κ. Παπαδήμος δήλωσε ότι «οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν παράλληλα με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα», σημειώνοντας ότι «στόχος της ελληνικής πλευράς είναι να αποφευχθεί η περαιτέρω εμπλοκή του δημόσιου τομέα στις προσπάθειες απομείωσης του ελληνικού χρέους», προσθέτοντας ότι επιδίωξη είναι να αποφευχθεί περαιτέρω χρηματοδοτική στήριξη από τους πιστωτές. Ο πρωθυπουργός επισήμανε την έκκληση της σημερινής Συνόδου Κορυφής προς τις ελληνικές αρχές και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους, ώστε να ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις τις αμέσως επόμενες ημέρες.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ποιές ακριβώς είναι οι δυσκολίες που υπάρχουν για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, δεν έδωσε λεπτομέρειες, διευκρινίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν θα ήταν ωφέλιμο, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις.
Ο πρωθυπουργός, έπειτα από τις διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, τον Πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο, τον επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον Ευρωπαίο Επίτροπο Όλι Ρεν, καθώς και με τον Γκιόργκ Άσμουνσεν από την ΕΚΤ, ενημέρωσε τους ομολόγους του για τη δημοσιονομική εξυγίανση της Ελλάδας, σε σχέση με την τόνωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας. «Το πρωτογενές δημοσιονομικό έλλειμμα έχει περιορισθεί στο 2,4% του ΑΕΠ το 2011», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδήμος, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι «η πορεία αυτή θα συνεχιστεί».
Ο κ. Παπαδήμος δήλωσε, επίσης, ότι κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής δεν υπήρξαν διαπραγματεύσεις μεταξύ των εταίρων για το ζήτημα των μέτρων που θα πρέπει να υιοθετήσει η Ελλάδα, αλλά και ότι δεν υπήρξε καμία συζήτηση για το λεγόμενο ζήτημα της επιτροπείας, τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει τις δικές της θέσεις και τις δικές της κόκκινες γραμμές.
Όσον αφορά τη στάση των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, ο κ. Παπαδήμος υπογράμμισε ότι τους ζητήθηκε να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να δεσμευτούν αμετάκλητα στην τήρηση του νέου προγράμματος, εκφράζοντας, παράλληλα τις προσδοκίες του ότι οι Έλληνες βουλευτές θα πράξουν το καθήκον τους για το συμφέρον της χώρας.
«Η προσπάθεια που κάνει τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα συνεπάγεται σημαντικές θυσίες για τον ελληνικό λαό που αποτυπώνονται σε δείκτες, όπως αυτός της υψηλής ανεργίας και της μείωσης των πραγματικών εισοδημάτων», ανέφερε, επίσης, ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «σε αυτή την κρίσιμη στιγμή πρέπει όλοι με σύνεση και ενότητα να στηρίξουμε την κυβέρνηση και τη χώρα προκειμένου να ξεπεράσει την κρίση. Αυτό απαιτείται για να μη χαθούν οι θυσίες που έγιναν και για να επιτύχουμε ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα και για τα παιδιά μας».
Σχολιάζοντας, τέλος, τη νέα Συνθήκη, ο κ. Παπαδήμος ανέφερε ότι εγκρίθηκε από το Συμβούλιο, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί σημαντικό βήμα προς την οικονομική εμβάθυνση της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Παπαδήμος: Εντός της εβδομάδας η συμφωνία για το PSI – Επιδίωξη είναι να αποφευχθεί περαιτέρω χρηματοδοτική στήριξη από τους πιστωτές – Καμία συζήτηση για την επιτροπεία – Η κυβέρνηση έχει και κόκκινες γραμμές”

  1. σχόλιο της Rogue

    Εθνική ανάγκη!!!

    Αγαπητοί σύντροφοι και εν Χριστώ αδερφή αδικοφυλακισμένη**, δεδομένων των εκτάκτων συνθηκών εθνικής
    ανάγκης (και κοψίματος) θέλω τη συνδρομή σας.

    Η κυβέρνηση βάζει κόκκινη γραμμή και οι Τροϊκανοί την πηδάνε (κι εμάς μαζί).

    Οδηγούμαι στο εύλογο συμπέρασμα ότι είμεθα θύματα της μετάφρασης γιατί οι Τροϊκανοί αντί κόκκινη γραμμή καταλαβαίνουν κόκκινο φωτάκι και ορμάνε με όση «ανδρική ορμή» τους επιτρέπει η βόρεια «εξευγενισμένη φύση» των (GAY τους λέμε εμείς) να ικανοποιηθούν από τις δικές μας θυσίες, τα δικά μας κεκτημένα και τα δικά μας εισοδήματα. Οι πόρνες διαμένουν αυτήν την στιγμήν στην Βουλήν αλλά αρνούνται πεισματικά να αναλάβουν το βάρος (ή και ευχαρίστηση δι’ αυτούς) της περαίωσης των συμφωνηθέντων, μέχρι τελικής ικανοποίησης των Τροϊκανών. Σε μια ύστατη προσπάθεια να συνδράμουμε σας καλώ:

    Φέρτε ο καθένας ότι κόκκινο έχει, να το κρεμάσουμε στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο, μπας και καταλάβουν οι νοσούντες εκ αχρωματοψίας Τροϊκανοί τι σημαίνει κόκκινο. Η λίστα που έχει αναρτηθεί παρακάτω απαιτεί τη συνεισφορά σας*.


    Α/Α

    ΕΙΔΟΣ

    ΠΟΣΟΤΗΤΑ

    ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΔΩΡΗΤΗ

    1

    Κόκκινο εορταστικό βρακί (κατά προτίμηση με φτερά
    και πούλιες, φορεμένο και άπλυτo μετά από πάρτυ για να τους καπελώσουμε )

    Τεμ.=300

    Rogue!(περιμένω τους άλλους 299)

    2

    Κόκκινες κορδέλες (για να τις δέσουν στα μαλλιά τους
    μπας και τους πάρει κανείς σοβαρά, γιατί με τα κοστούμια…)

    M=2Κm

    Rogue!(περιμένω τους υπόλοιπους)

    3

    Κόκκινα αυγά (σφιχτά βρασμένα κατάλληλα για άνοιγμα
    κεφαλιών)

    Τεμ.=300

    Rogue!(περιμένω τους άλλους 299)

    4

    Κόκκινες λαμπάδες (για να ανάψουμε στην Ανάσταση,
    σφαχτά υπάρχουν)

    Τεμ.=
    όσα και οι Έλληνες

    Rogue!(περιμένω τους υπόλοιπους)

    5

    Κόκκινες σημαίες (ότι έχει ο καθένας ΟΣΦΠ, ΚΚΕ, θου
    κύριε, ότι νάναι) μια που τη δική μας τη
    γαλανόλευκη μας την πηδήξαν

    Τεμ.= όσα
    και οι Έλληνες

    Όσοι πιστοί

    6

    Κόκκινα άλογα διότι το πράσινο χρώμα καταζητείται
    (εκτός του Αλαφούζου δεν το διαφημίζει ουδείς)

    Όσα χρειάζονται

    Προτιμώνται αλογομούρηδες

    7

    Κόκκινα λαμπάκια (χριστουγεννιάτικα ή ταβέρνας ώστε
    να φαινόμαστε από δορυφόρο του Σείριου Α)

    Όσα χρειάζονται

    Ηλεκτρολόγοι αναζητώνται

    8

    Κόκκινο σκοινί ορειβασίας (μεγάλης αντοχής γιατί θα
    χρειαστεί να δέσουμε και να φουντάρουμε 300 παχύδερμα)

    M=1,2Κm

    (+Πάγκαλος)

    Γαλαντόμοι καταστηματάρχες ζητώνται
    καθώς και μαθηματικός να υπολογίσει το βάρος του Πάγκαλου

    9

    Κόκκινες ώριμες και ζουμερές ντομάτες για να ράνουμε
    τους αποχωρούντες

    T

    Συμπαθείς λαχανοπαραγωγοί
    βοηθήστε!

    10…





    λίστα επιδέχεται βελτιώσεων και προσθηκών
    στις θέσεις 10 κ.ο.κ.

    **Πάσα ομοιότης
    με αδερφή αδικοφυλακισμένη είναι εντελώς, ολωσδιόλου
    και οπωσδήποτε συμπτωματική, να… φυλάω σταυρό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *