Παπαδημούλης: Εχει καταγγείλει μονομερώς το Μνημόνιο η ΕΕ

Νέο διαπραγαμτευτικό όπλο αποκτά η ελληνική πλευρά στην προσπάθεια ανατροπής/επαναδιαπραγμάτευσης των πολιτικών λιτότητας που επιβάλλει το Μνημόνιο. Σύμφωνα με τον Δημήτρη Παπαδημούλη η εκταμίευση τμήματος της τελευταίας δόσης χωρίς να υπάρξει αιτιολόγηση από καμία πλευρά της τρόικας αποτελεί μονομερή καταγγελία του Μνημονίου και παραβίαση των συμβατικών όρων από την πλευρά των δανειστών.

Υπό αυτό το πρίσμα η Ελλάδα μπορεί να διαπραγματευτεί πολύ περισσότερα και να επιτύχει στην ουσία ανατροπή των πολιτικών που βυθίζουν τη χώρα σε ύφεση.

Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας σε ερώτηση στο ρ/σ ΣΚΑΪ δήλωσε πως

«Η προτεραιότητα μας είναι σταματήσει ο κατήφορος. Για παράδειγμα, σήμερα συναντιέται ο κ. Ρουπακιώτης με τους κοινωνικούς φορεία για να παγώσει η περίφημη μετενέργεια που οδηγεί σε μεγάλες μειώσεις μισθών».

Επεσήμανε ότι «αν μας δώσει ο λαός την δύναμη, θα καταργήσουμε αυτό τον νόμο.    Έχουμε το δικαίωμα να καταργήσουμε ένα νόμο που ψηφίστηκε από την βουλή. Η Ελλάδα είναι ακόμα ένα κυρίαρχο κράτος».

«Ενώ υπογράμμισε Όταν μας είπαν σε εφαρμογή της σύμβασης, είναι να σας δώσουμε 5,2 δις αλλά θα τελικά θα πάρετε μόνο 4 δις, αυτό δεν είναι παραβίαση της σύμβασης; Μονομερής μάλιστα»

«Στην Ευρώπη γίνεται αντιληπτό ότι, εάν επιμείνουμε σε αυτό το δρόμο του Μνημονίου, χωρίς οποιαδήποτε νέα θεώρηση, θα σκάσει ο γάιδαρος.  Διότι με ύφεση και υψηλότατη ανεργία ούτε το χρέος δεν θα μπορεί να πληρωθεί».

[sc:Πηγή id=”http://www.sofokleousin.gr/archives/100793.html?utm_source=Oempro&utm_medium=Email&utm_content=Subscriber%236548&utm_campaign=Goodevening%2029.08″ ]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *