Παράταση για ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων φόρου εισοδήματος έως 31 Ιουλίου

Παράταση για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων φόρου εισοδήματος έως τις 31 Ιουλίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Αυτό προβλέπει απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, ενώ στην ανακοίνωσή του το υπουργείο σημειώνει ότι ο χρόνος και ο τρόπος πληρωμής του φόρου δεν εξαρτώνται από την ημερομηνία υποβολής αφού όλες οι δηλώσεις που θα υποβληθούν μέχρι την πιο πάνω καταληκτική ημερομηνία θα έχουν την ίδια μεταχείριση.

Το υπουργείο Οικονομικών καλεί τους λογιστές και τα οργανωμένα λογιστικά γραφεία να μεριμνήσουν, τόσο για την σωστή κατανομή του χρόνου υποβολής δηλώσεων, όσο και για την ενημέρωση των φορολογουμένων για τις αρνητικές επιπτώσεις της μη ή της εκπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων.

Το υπουργείο σημειώνει ότι παρά το γεγονός ότι ήδη ο ρυθμός υποβολής δηλώσεων στα ηλεκτρονικά συστήματα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) είναι υπερδιπλάσιος του περυσινού, τα συστήματα έχουν ανταποκριθεί πλήρως.

Παρατείνεται έως 31 Ιουλίου και η προθεσμία για την υπαγωγή στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο. Το υπουργείο Οικονομικών, κατόπιν αιτημάτων φορολογουμένων οι όποιοι επιθυμούν να ενταχθούν στις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων αλλά δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά, λόγω του ότι οι αποδοχές τους καταβάλλονται στο τρίτο δεκαήμερο του μήνα, ανακοίνωσε την παράταση της προθεσμίας που έληγε στις 16 Ιουλίου.

Το υπουργείο διευκρινίζει επίσης οτι τόσο για τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος όσο και για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση. Επίσης, παρατείνεται και η υποβολή Ε9 έως 30 Νοεμβρίου 2012.

[sc:Πηγή id=”http://www.express.gr/news/finance/626264oz_20120712626264.php3″ ]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *