Παρηγοριά στους ένστολους με επίδομα… μάχης

Μαχαίρι αλλά και επίδομα μελετά η κυβέρνηση προκειμένου να λύσει τον γόρδιο δεσμό των περικοπών στα ειδικά μισθολόγια για ειδικές κατηγορίες ενστόλων, για τους οποίους ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε δεσμευθεί για ευνοϊκή μεταχείριση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σημερινή σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, το οικονομικό επιτελείο θα θέσει πρόταση με βάση την οποία τα ειδικά μισθολόγια των μάχιμων εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις θα περικοπούν κανονικότατα, αλλά για να περιοριστούν οι απώλειες στους μάχιμους θα δοθεί ένα ειδικό επίδομα επικινδυνότητας.

Με τον τρόπο αυτόν, οι ένστολοι διαχωρίζονται σε δύο κατηγορίες και κερδισμένοι θα είναι, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, όσοι υπηρετούν στα ΜΑΤ και στην ομάδα ΔΙΑΣ της αστυνομίας, οι ειδικές δυνάμεις κατάσβεσης της πυροσβεστικής, οι πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών και όσοι υπηρετούν σε υποβρύχια.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στη σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο και της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη, ενδέχεται όμως να μην υπάρξουν ανακοινώσεις πριν τεθούν και υπ’ όψιν της τρόικας στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Παρηγοριά στους ένστολους με επίδομα… μάχης”

  1. Αυτές είναι οι συνήθεις μαλακίες που γίνονται στην Ελλάδα.

    Σε 2-3 χρόνια, που θα έχει ξεχαστεί το θέμα,  θα εμφανιστούν κάποιοι μαλάκες και θα μιλάνε για προνομιακά επιδόματα σε μερίδα δημοσίων υπαλλήλων, όπως το παραπάνω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *