Περισσότερα από τα δάνεια που «πρασινίζουν» τα νέα «κόκκινα» δάνεια που δημιουργούνται

Δέσμιες των «κόκκινων» δανείων εξακολουθούν να είναι οι ελληνικές τράπεζες και παρότι «τρέχουν» συστηματικά τη διαχείριση των προβληματικών χαρτοφυλακίων, στο 9μηνο του 2018 τα νέα «κόκκινα» που γεννήθηκαν ήταν περισσότερα από τα δάνεια που πέρασαν στην πράσινη περιοχή.

Παράλληλα οι τράπεζες λειτουργούν σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον. Υποχρεώθηκαν από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης τους  να «ξεπουλήσουν» τις διεθνείς δραστηριότητες τους, αλλά και τις μη χρηματοπιστωτικές θυγατρικές που είχαν στην Ελλάδα. Στερήθηκαν έτσι «πολύτιμα» έσοδα και οι εξωστρεφείς ελληνικές τράπεζες, που κυριαρχούσαν στην αγορά των Βαλκανίων, με τις ευλογίες των θεσμών,  υποχρεώθηκαν στην διαχείριση και μόνο των προβληματικών δανείων.

Τα παραπάνω επισημαίνονται στην Ενδιάμεση Εκθεση της Τράπεζας Ελλάδος, σύμφωνα με την οποία οι τράπεζες σημείωσαν αξιόλογη πρόοδο στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, όμως ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς.

[button url=”http://www.mononews.gr/trapezes/perissotera-apo-ta-dania-pou-prasinizoun-ta-kokkina-dania” target=”blank” wide=”yes” radius=”round” icon=”icon: arrow-right”]Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ[/button]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *