Πιθανή παράταση προθεσμίας για έκτακτη εισφορά

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμίας πληρωμής της δόσης Ιανουαρίου για την έκτακτη εισφορά που λήγει σήμερα, μετά τις καθυστερήσεις στην αποστολή των ειδοποιητηρίων από Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων λόγω φόρτου εργασίας.

Όσοι επιθυμούν να πληρώσουν σήμερα αλλά δεν έχουν λάβει ειδοποιητήριο, μπορούν να το εκτυπώσουν από την ηλεκτρονική σελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων.

Όσοι είναι πιστοποιημένοι χρήστες του taxisnet, μπορούν με τους προσωπικούς τους κωδικούς να εκτυπώσουν τα ειδοποιητήρια στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gsis.gr.

Στην αντίθετη περίπτωση και εφόσον η δόση του Ιανουαρίου είναι ισόποση με τη δόση Δεκεμβρίου μπορούν να πληρώσουν την έκτακτη εισφορά στην εφορία τους με το εκκαθαριστικό του προηγούμενου μήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκπρόθεσμη πληρωμή συνεπάγεται προσαυξήσεις 1% για κάθε μήνα καθυστέρησης. Για παράδειγμα δόση έκτακτης εισφοράς 300 ευρώ (που είναι και το ελάχιστο ποσό) επιφέρει προσαύξηση 3 ευρώ για κάθε μήνα καθυστέρησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *