Ποινή φυλάκισης 6 μηνών για καταδολίευση δανειστών

Σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με 3ετή αναστολή καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, ένας κάτοικος της Ιαλυσού, που κρίθηκε ένοχος καταδολίευσης δανειστών, μετά από μήνυση της τράπεζας Πειραιώς.
Αθώος κρίθηκε στην ίδια υπόθεση ένας κάτοικος της Ρόδου.
Κατά του πρώτου η τράπεζα διατηρεί οικονομικές αξιώσεις από σύμβαση πίστωσης με ανοικτό (αλληλόχρεο) λογαριασμό.
Η σύμβαση παροχής πίστωσης καταγγέλθηκε από την τράπεζα τον Ιανουάριο του 2011 και ο λογαριασμός έκλεισε οριστικά εμφανίζοντας χρεωστικό υπόλοιπο σε βάρος τους ύψους 56.731,89 ευρώ με τους τόκους.
Εν συνεχεία η τράπεζα εξέδωσε διαταγή πληρωμής και η οφειλή ανήλθε στα 58.095,69 ευρώ.
Ο πρώτος εξ αυτών, όπως ισχυρίζεται η τράπεζα, δυνάμει συμβολαίου αγοραπωλησίας το οποίο μεταγράφτηκε νόμιμα στα βιβλία του Κτηματολογίου Ρόδου τον Μάρτιο του 2011, μεταβίβασε στον δεύτερο αντί τιμήματος 60.000 ευρώ, κατοικία συνολικής επιφάνειας 133 τ.μ. στο Κανδηλί.
Η τράπεζα υποστηρίζει ότι τον Μάρτιο του 2011 κατέθεσε στο κτηματολόγιο Ρόδου αίτηση για εγγραφή υποθήκης για το ληξιπρόθεσμο κεφάλαιο από την σύμβαση μέχρι του ποσού των 56.731,89 ευρώ, δυνάμει της εκδοθείσας διαταγής πληρωμής.
Η αίτηση αυτή όμως, όπως διαπιστώθηκε λίγες μόνο ημέρες αργότερα, δεν ήταν δυνατό να διαταχθεί διότι ο πρώτος είχε ήδη μεταβιβάσει το ακίνητό του στον δεύτερο.
Το παραπάνω ακίνητο αποτελούσε, όπως ισχυρίζεται η τράπεζα, τη μοναδική, εμφανή τουλάχιστον, περιουσία του πρώτου εκ της οποίας θα καθίστατο δυνατή η ικανοποίηση των αξιώσεών της, μέσω αναγκαστικής κατάσχεσης αυτού.
Υποστηρίζει παραπέρα ότι ο δόλος του πρώτου επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι η εταιρία του, υπέρ της οποίας εγγυήθηκε αυτός δυνάμει της σύμβασης πίστωσης αλληλόχρεου λογαριασμού, υπέβαλε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου το Δεκέμβριο του 2010 δήλωση παύσης των πληρωμών της.
Την τράπεζα εκπροσώπησε η δικηγόρος κ. Λουκία Βούη και τον πρώτο κατηγορούμενο ο δικηγόρος κ. Μανώλης Κουτσούκος.

 Πηγή:www.dimokratiki.gr

2 σχόλια σχετικά με το “Ποινή φυλάκισης 6 μηνών για καταδολίευση δανειστών”

  1. λιγο μπερδεμενη ηταν η συγκεκριμενη υποθεση….νομιζω οποιος εχει αναλογη υποθεση ,καλο θα ηταν να ψαξει να βρει τον δικηγορο που αναγραφεται προς το τελος …κουτσουκος….να ρωτησει περισσοτερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *