Ποινικές διώξεις για κακούργημα για τα επισφαλή δάνεια της Attica Bank

Για κακουργήματα σχετικά με χορήγηση δανείων με επισφάλειες, που αγγίζουν τα 60 εκατομμύρια ευρώ, ασκήθηκαν από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς κατά των μελών του ΔΣ της Attica Bank της περιόδου 2011-15 και κατά των εκπροσώπων 5 εταιρειών. Οι διώξεις, κακουργηματικού χαρακτήρα, αφορούν δάνεια δεκάδων εκατομμυρίων της τράπεζας, τα οποία φέρονται να χορηγήθηκαν χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις.

H δίωξη ασκήθηκε από τους επίκουρους εισαγγελείς κατά της διαφθοράς Χρ. Ντζούρα και Γ. Πολυκράτη και αφορά:

Τα τότε μέλη του ΔΣ της τράπεζας για:

-απιστία κατά συναυτουργία και κατά μόνας, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση

-απλή συνεργεία στην απιστία.

Τους νόμιμους εκπροσώπους 5 εταιρειών που πήραν τα συγκεκριμένα δάνεια για:

-ηθική αυτουργία στην απιστία

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς διαπίστωσαν ότι προκλήθηκε ζημία στην περιουσία της τράπεζας από 5 περιπτώσεις δανείων συνολικού ύψους περίπου 60 εκατομμυρίων ευρώ, την περίοδο από το 2011 ως το 2015. Τα δάνεια αυτά εκτιμάται ότι χορηγήθηκαν στις εμπλεκόμενες εταιρείες, οι οποίες είχαν χαμηλή πιστοληπτική διαβάθμιση, με επιτόκιο πολύ χαμηλότερο από το προβλεπόμενο και με μηδενική ή μερική εξασφάλιση. Δυο περιπτώσεις δανείων σε εταιρείες αρχειοθετήθηκαν καθώς οι εμπλεκόμενοι είχαν αποπληρώσει ολοσχερώς τα χρέη τους.

Η έρευνα είχε ξεκινήσει μετά από πόρισμα και μηνυτήρια αναφορά της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία είχε διαπιστώσει συστηματική χορήγηση των επίμαχων επισφαλών δανείων από την Τράπεζα Αττικής.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *