Ποιος θα κάνει …πραξικόπημα στην Ελλάδα;Οι ΕΔ που φαίνεται ότι κι αυτές ψήφισαν “αντιμνημονιακά”;

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Το μπαράζ πιέσεων κατά της Ελλάδας δεν θα μπορούσε όπως σας γράφαμε από χθες να μην έχει και λίγο … πραξικόπημα!

Εκτός από τα δημοσιεύματα,είχαμε και τη δήλωση του πρώην “κόκκινου” και νυν “πράσινου” Ντάνυ Κον Μπεντίτ που μας είπε ότι …βλέπει πραξικόπημα!

Τ΄ αστεία κάπου εδώ τελειώνουν.Και όσοι νομίζουν από το εξωτερικό ή και το εσωτερικό ότι κάτι κερδίζουν,ότι φοβίζουν τους πολίτες και ότι θα επιβάλουν πολιτικές λύσεις και συμφωνίες που τους βολεύουν κάνουν ένα ακόμη τραγικό λάθος:το μόνο που θα καταφέρουν είναι αυτό που δείχνουν να φοβούνται.Να εκλεγεί στην Ελλάδα κυβέρνηση καθαρά αντιμνημονιακή.

Γιατί ακόμη κι αν επαληθευτεί το σενάριο για κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ,ποιος μπορεί να υποστηρίξει ότι θα πρόκειται για κυβέρνηση που θα μπορεί να χαρακτηριστεί και να είναι ισχυρή;

Όσο για τις “διαρροές” φοβικών σεναρίων;

Δεν μπορούν έτσι ανεύθυνα,να παίζουν ύποπτα και παρασκηνιακά παιχνιδάκια.Πραξικόπημα θα κάνει ποιος στην Ελλάδα; Οι ΕΔ; Όπως μας έλεγε χθες κορυφαία πηγή του ΥΕΘΑ ,”θα είχε πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον να μπορούσαμε να δούμε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας των στρατιωτικών.Θα διαπιστώναμε ότι θα ήταν ανάλογα με τα αποτελέσματα της υπόλοιπης κοινωνίας”.

Μπορεί να ψήφισαν Τσίπρα οι στρατιωτικοί; Μην σοκάρεστε.Είχαμε γράψει προεκλογικά εδώ στο Onalert,ότι όποιος θεωρούσε δεδομένους τους στρατιωτικούς έκανε μεγάλο λάθος.

Οι πολίτες της χώρας έδειξαν και δείχνουν ότι τελικά είναι οι μόνοι που ανησυχούν πραγματικά για τη πορεία της χώρας. Είπαν ξεκάθαρο όχι στην “χημειοθεραπεία” που μας έχει επιβληθεί θεωρώντας ότι είναι πέρα για πέρα αναποτελεσματική. Και ζητούν άλλου είδους θεραπεία για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της χώρας.Που δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ρήξη με την Ευρώπη.

Οι πιέσεις που ασκούνται -και στις οποίες εντάσσονται οι φήμες περί πραξικοπήματος- δείχνουν αν μη τι άλλο ότι η Ευρώπη -κυρίως- αλλά και πέρα από τον Ατλαντικό οι ΗΠΑ,βρίσκονται σε εκνευρισμό και αμηχανία. Ίσως να περίμεναν διαδηλώσεις,συλλήψεις,ανεξέλεγκτη κοινωνική αναταραχή και άρματα μάχης στους δρόμους.

Αντί γι΄ αυτό πήραν μια ψήφο-αστροπελέκι που φαίνεται ότι δεν είχαν υπολογίσει.

Και τώρα προσπαθούν να λύσουν ένα γρίφο στον οποίο λύση χωρίς την Αριστερά του Α.Τσίπρα,δεν φαίνεται να υπάρχει.

Αντί για απειλές και “όνειρα πραξικοπήματος” λοιπόν θα ήταν καλό οι ανησυχούντες δανειστές να μην ζητάνε -δικαιολογημένα- σοβαρότητα από τους Έλληνες πολιτικούς. Ήρθε η ώρα να σοβαρευτούν και οι ίδιοι.

www.onalert.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Ποιος θα κάνει …πραξικόπημα στην Ελλάδα;Οι ΕΔ που φαίνεται ότι κι αυτές ψήφισαν “αντιμνημονιακά”;”

  1. Να που επιβεβαιώνομαι.

    Το έχω πει χίλιες φορές: Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι αναπόσπαστο κομμάτι του λαού και δεν υπάρχει περίπτωση πραξικοπήματος.

    Πραξικοπήματα κάνουν μόνο οι πολιτικοί, με συνασπισμούς κομμάτων ενάντια στη λαϊκή βούληση και θέσπιση νομοθεσίας που τους παρέχει ασυλία και παραγραφή αδικημάτων, πάλι ενάντια στη λαϊκή βούληση.

    Το ονομάζουν δημοκρατία. Μόνο που είναι κοινοβουλευτική δικτατορία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *