«Πολιορκία» από την Εφορία – Έρχεται μπαράζ ελέγχων και on line κατασχέσεων – «Χέρι» και στις θυρίδες

Υπό πολιορκία θα βρεθούν το επόμενο διάστημα οι έλληνες φορολογούμενοι. Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) ξεκινά μπαράζ ελέγχων και ηλεκτρονικών κατασχέσεων, μέσω αυτοματοποιημένων διαδικασιών. 

Στο σχεδιασμό προβλέπονται ηλεκτρονικές κατασχέσεις του περιεχομένου θυρίδων και χρηματοοικονομικών προϊόντων (μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια, ρέπος), καθώς και πλειστηριασμοί περιουσιακών στοιχείων για όσους έχουν χρέη προς το Δημόσιο.

Παράλληλα καθιερώνεται η  διασύνδεση των ηλεκτρονικών συστημάτων του Δημοσίου με την ηλεκτρονική εφορία. 

Με τον τρόπο αυτό οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών αποκτούν πρόσβαση σε όλα τα πληροφοριακά συστήματα: το ηλεκτρονικό σύστημα Taxis θα διασυνδεθεί με τα ηλεκτρονικά συστήματα της ΕΧΑΕ, της ΕΡΓΑΝΗ, με το μητρώο του υπουργείου Εσωτερικών για την άντληση στοιχείων ληξιαρχικών μεταβολών καθώς και με το πληροφοριακό σύστημα της «Εθνικό Κτηματολόγιο & και Χαρτογράφηση Α.Ε.».

Το επιχειρησιακό σχέδιο εσόδων της ΓΓΔΕ περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, επανεξέταση του πλαισίου για άμεση απόδοση από τα τραπεζικά ιδρύματα των κατασχεθέντων χρηματικών ποσών από τους λογαριασμούς οφειλετών, καθώς και επανεξέταση και μεταρρύθμιση του Κώδικα Είσπραξης Δημόσιων Εσόδων.

Προβλέπει, επίσης,  αναμόρφωση της φορολογίας ακινήτων, επανεξέταση των 630 φοροαπαλλαγών αλλά και δημοσιοποίηση «μαύρης λίστας» οφειλετών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

«Πολιορκία» από την Εφορία – Έρχεται μπαράζ ελέγχων και on line κατασχέσεων – «Χέρι« και στις θυρίδες

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *