ΠΟΟΕΕΕ: Αποχή από την υποβολή δηλώσεων…

Η Πανελλήνια Ομοσπονδια Οικονομολόων Ελεύθερων Επαγγελματιών Ελλάδας σε συνεδρίαση της συνεδρίαση αποφάσισε την αποχή από την υποβολή των…
φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων από την ημέρα που ανοίξει το Τaxisnet.

Η αποχή θα είναι κυλιόμενη και σε πρώτη φάση δεκαπενθήμερη, μέχρι να ικανοποιηθούν τα παρακάτω αιτήματα:

1. Να εκδοθεί η εγκύκλιος σχετικά με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2015.

2. Να εκδοθεί η εγκύκλιος σχετικά με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων νομικών προσώπων φορολογικού έτους 2015.

3. Να εκδοθούν όλες οι οδηγίες σχετικά με την συμπλήρωση των εντύπων όλων των δηλώσεων φορολογικού έτους 2015.

4. Να ληφθεί μέριμνα ώστε το taxisnet να μπορεί να ανταποκρίνεται και να μην δημιουργεί προβλήματα και πολύωρη απασχόληση για την υποβολή μιας δήλωσης.

5. Να ανασταλεί για ένα έτος η εφαρμογή των Ε.Λ.Π. και να ισχύσουν από 01/01/2016.

6. Να απαλλαγούν οι πολύ μικρές και μικρές οντότητες από τις διατάξεις του άρθρου 18 των Ε.Λ.Π. (Ν.4308/2014) σχετικά με τους κανόνες επιμέτρησης, τις προσαρμογές των αξιών και την απόσβεση στην εκτιμωμένη ωφέλιμη ζωή, του άρθρου 19 σχετικά την επιμέτρηση των χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων , εκτός αν είναι εταιρία επενδύσεων χαρτοφυλακίων , του άρθρου 20 § 6 σχετικά με την επιμέτρηση των αποθεμάτων , του άρθρου 21 σχετικά με την επιμέτρηση των προκαταβολών , του άρθρου 22 σχετικά με την επιμέτρηση των υποχρεώσεων, και του άρθρου 24 σχετικά με την επιμέτρηση στην εύλογη αξία .

7. Να εκδοθεί η εγκύκλιος σχετικά με τα Ε.Λ.Π. ώστε να προετοιμαστούν οι επιχειρήσεις για την εφαρμογή τους στο έτος 2016.

8. Να ρυθμιστεί το θέμα σχετικά με συγκεντρωτικές καταστάσεις, για τα έτη 2014 , 2015, 2016 , η περίοδος υποβολής να γίνει ετήσια και να μεγαλώσει σημαντικά το όριο των αποκλίσεων.

Τέλος η Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε. θα επιδιώξει να υπάρξει συμπόρευση με τις άλλες ομοσπονδίες και υπό την αιγίδα του Ο.Ε.Ε. όλος ο κλάδος από κοινού να δώσει ουσιαστική απάντηση στα διαρκή ψυχοφθόρα βασανιστήρια που τον υποβάλουν κάθε φορά..

enikonomia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *