Πράσινο φως για την αναπροσαρμογή τιμολογίων της ΔΕΗ κάθε 6μηνο

Δυνατότητα αναπροσαρμογής των τιμολογίων της ΔΕΗ ανά εξάμηνο, προβλέπει η υπουργική απόφαση με την οποία εγκρίθηκαν οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Ουσιαστικά, το υπουργείο Περιβάλλοντος υιοθέτησε την αρχική εισήγηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, η οποία με γνωμοδότησή της στις 8 Δεκεμβρίου, πρότεινε τη θέσπιση μόνιμου μηχανισμού αναπροσαρμογής των τιμολογίων της ΔΕΗ ανά εξάμηνο, με βάση την εξέλιξη του κόστους παραγωγής.

Μεσολάβησε η απόφαση του ΥΠΕΚΑ, για την έγκριση των νέων τιμολογίων και η ΡΑΕ επανήλθε στις 30 Δεκεμβρίου με νέα γνωμοδότηση με την οποία δηλώνει ότι θεωρεί απαραίτητο τον επαναπροσδιορισμό των τιμολογίων της ΔΕΗ μέσα στο 2012, «έτσι ώστε να προχωρήσει η ΔΕΗ στην άρση και των υπολειπόμενων στρεβλώσεων στα τιμολόγιά της, αλλά και με στόχο να αποφευχθεί ακόμη δυσμενέστερη επίπτωση στους καταναλωτές το 2013, οπότε και λήγει η μεταβατική περίοδος άρσης των στρεβλώσεων στα ρυθμιζόμενα τιμολόγια προμήθειας».

Η υπουργική απόφαση (υπεγράφη στις 29 Δεκεμβρίου) προβλέπει συγκεκριμένα ότι «καθορίζονται οι τιμές Μέσου Επιτρεπόμενου Εσόδου Ανταγωνιστικών Δραστηριοτήτων (της ΔΕΗ) ανά κατηγορία καταναλωτών για το χρονικό διάστημα από 01.01.2012 έως 31.12.2012, με δυνατότητα επαναπροσδιορισμού τους στο εξάμηνο».

Ωστόσο ο υπουργός ΠΕΚΑ κ. Γ. Παπακωνσταντίνου που ρωτήθηκε προ ημερών, δήλωσε ότι «δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή πρόθεση για νέα αύξηση τιμολογίων στη μέση του έτους».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Α. Ζερβός κατά την παρουσίαση των νέων τιμολογίων του ηλεκτρικού επεσήμανε τις δυσκολίες χρηματοδότησης του επενδυτικού προγράμματος, λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης και προειδοποίησε ότι αν δεν υπάρξει άλλη επιλογή και προκειμένου να αποφευχθεί στάση πληρωμών, η ΔΕΗ θα αναγκαστεί να περιορίσει τις επενδύσεις της, που κατευθύνονται κυρίως στην παραγωγή ενέργειας και τα δίκτυα.

voria.gr

2 σχόλια σχετικά με το “Πράσινο φως για την αναπροσαρμογή τιμολογίων της ΔΕΗ κάθε 6μηνο”

  1. Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ! Ναι αυτό όμως λέγεται “υπολογίζω χωρίς τον ξενοδόχο”.
    Εγώ ήδη έχω αρχίσει να ακονίζω …………….μαλαπέρδες . Για να δούμε ποιός θα σκίσει ποιόν .
    Λουκάνικα πάντως δεν προτίθεμαι να ψήσω.Τέλος !
    Ειμαι σε φάση εγγράτειας για να είμαι σε φόρμα για το τρελό ανελέητο  “φερμάρισμα” του εκάστοτε γκόλντεν λωποδύτη.
    Πουτανίτσες στα κρεβάτια σας!!!!!!!Ερχόμαστεεεεεεεεεε!!!!!!!!!!! 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *