Πρέβεζα: Δικαίωση από το Εφετείο δανειολήπτη σε δικαστικό αγώνα με τράπεζα μετά από 6 χρόνια!!

Μετά από έναν δικαστικό αγώνα που κράτησε έξι χρόνια δανειολήπτης από την Πρέβεζα δικαιώνεται στο Εφετείο, αφού απέδειξε πως η Τράπεζα που είχε εκδώσει διαταγή πληρωμής σε βάρος του, για δάνειο που είχε λάβει, είχε προβεί σε παράνομες χρεώσεις.

Η υπόθεση είχε ξεκινήσει πριν από έξι χρόνια όταν η Τράπεζα είχε πετύχει την έκδοση διαταγής πληρωμής σε βάρος του δανειολήπτη και αξίωνε να της καταβάλει το ποσό των 250.000 ευρώ για οφειλή του από δάνειο που είχε πάρει.

Να σημειωθεί εδώ πως το αρχικό δάνειο που είχε ληφθεί ήταν της τάξης των 75.000 ευρώ το 2004. Για τα επόμενα χρόνια, έως την έναρξη της περιόδου της κρίσης ο δανειολήπτης είχε καταβάλει σε τόκους τουλάχιστον 35.000 ευρώ.

Έκτοτε επήλθε σε δυσμενή οικονομική κατάσταση και αδυναμία πληρωμής.

Η τράπεζα εξέδωσε διαταγή πληρωμής και αξίωνε το ποσό των 250.000 ευρώ που έχει  φτάσει η οφειλή!!!

Ο δανειολήπτης προσέφυγε στο Πρωτοδικείο Πρέβεζας ασκώντας ανακοπή η οποία έγινε δεκτή και ακυρώθηκε η διαταγή πληρωμής αφού με βάση και οικονομοτεχνική πραγματογνωμοσύνη, ο δανειολήπτης απέδειξε ότι η τράπεζα είχε προβεί σε παράνομες χρεώσεις, ανατοκισμούς, επιβαρύνσεις, έξοδα κλπ.

Η τράπεζα στη συνέχεια προσέφυγε στο Εφετείο Ιωαννίνων ασκώντας έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Όμως και το Εφετείο δέχθηκε ότι η διαδικασία που είχε ακολουθήσει η Τράπεζα ήταν παράνομη και γι’ αυτό απέρριψε την έφεση, επικύρωσε την πρωτόδικη απόφαση και ακύρωσε την διαταγή πληρωμής.

Έτσι με τελεσίδικη πλέον απόφαση του Εφετείου Ιωαννίνων, η οποία εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες, δικαιώθηκε ο συμπολίτης μας δανειολήπτης σε έναν δικαστικό αγώνα με την τράπεζα ο οποίος κράτησε έξι χρόνια.

Τέλος αξίζει να επισημανθεί ότι η συγκεκριμένη υπόθεση είναι από τις πρώτες που ο δανειολήπτης δικαιώνεται και από το Εφετείο.

Την υπόθεση για λογαριασμό του συμπολίτη μας χειρίστηκε ο Δικηγόρος Πρέβεζας Βασίλειος Γιάπρος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *