Προς παράταση στο πάγωμα των πλειστηριασμών

«Ο νόμος δεν θα αλλάξει και μάλιστα σκεφτόμαστε να δώσουμε και παράταση στο πάγωμα των πλειστηριασμών από τις τράπεζες για την πρώτη κατοικία», δήλωσε στην τηλεόραση του Σκάι ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι η κυβέρνηση εξετάζει την άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών ακόμη και σε περιπτώσεις πρώτης κατοικίας.

Όπως σημείωσε, προτεραιότητα είναι η κοινωνική ευαισθησία και «όπου είναι δυνατόν να δίνονται ελαφρύνσεις στον κόσμο».

Απαντώντας σε ερώτηση για τους πλειστηριασμούς ακινήτων οφειλετών του δημόσιου, στην οποία προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, σημείωσε ότι αυτό ανήκει στην αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών.

Ο υφυπουργός γνωστοποίησε ότι με την επόμενη δόση του δανείου προς την Ελλάδα, το Δημόσιο θέλει να εξοφλήσει ένα μεγάλο μέρος των οφειλών προς την πραγματική οικονομία.

Νωρίτερα, επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα για τη φημολογούμενη άρση της αναστολής των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας είχε καταθέσει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης.

Ο κ. Κακλαμάνης ζητεί να εγκαταλειφθεί, αν όντως κυοφορείται, η ενδεχόμενη άρση, έστω και μερική, της αναστολής των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση, πέραν του κοινωνικού προβλήματος, μια τέτοια απόφαση θα εξυπηρετήσει μόνο τα γνωστά «κοράκια» των πλειστηριασμών.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, διαψεύδει επίσης όσους θεωρούν ότι θα εξυπηρετηθεί η επιδιωκόμενη ενίσχυση της αγοράς ακινήτων, υποστηρίζοντας ότι αντιθέτως «θα επαυξηθεί η απομείωση των πραγματικών αξιών των ακινήτων που, ήδη, βρίσκονται κάτω των αντικειμενικών». Κατόπιν των ανωτέρω ερωτά τον υπουργό Οικονομικών:

Αν η κυβέρνηση θα παρατείνει εγκαίρως την ισχύουσα αναστολή διενέργειας πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και
Αν θα προσαρμοστούν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων αναλόγως προς την πτώση των πραγματικών αξιών στην αγορά.

tvxs.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *