Προστασία α΄ κατοικίας: Στον «αέρα» οι δανειολήπτες από τον Μάιο του 2020

Για πρώτη φορά περνάμε σε ένα καθεστώς που δεν θα έχει καμία προστασία για την πρώτη κατοικία.

Αυτό αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες για το νέο πτωχευτικό πλαίσιο, οι οποίες παρουσιάστηκαν στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» του Open TV. Από το 2010 όταν ξεκίνησε η οικονομική κρίση στη χώρα, θα είναι η πρώτη φορά που οι δανειολήπτες θα αντιμετωπίσουν μια νομική κατάσταση που δεν θα περιλαμβάνει καμία προστασία πρώτης κατοικίας.

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή, από το 2010 είχαμε τον νόμο Κατσέλη, ο οποίος πέρα από τις προσπάθειες που είχαν γίνει να εμφανιστεί ως νόμος-καταφύγιο των στρατηγικών κακοπληρωτών, στην πραγματικότητα αποτέλεσε στο μεγαλύτερό του ποσοστό έναν νόμο καταφύγιο των οικονομικά αδύναμων πολιτών. Πλέον, δίνεται μια τετράμηνη παράταση, ενώ μετά την 1/5/2020 δεν προβλέπεται καμία ρύθμιση προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Προστασία α΄ κατοικίας: Στον «αέρα» οι δανειολήπτες από τον Μάιο του 2020”

  1. Και με το νομο Κατσελη στην ουσία αν ηθελες να διατηρησεις την κατοικια σου επρεπε να την πληρωνεις σε δοσεις για εικοσι και τριαντα χρονια και στο τελος της περιοδου αυτης να εισαι κατοχος ενος ερειπιου! Σου διεγραφαν τα χρεη απο καρτες και καταναλωτικα μετα απο 4 χρονια μεν, αλλα η ομηρια σου συνεχιζοταν για το σπιτι! Με την θεσπιση ουσιαστικης δυνατοτητας ιδιωτικης πτωχευσης εκποιειται η οποια περιουσια αλλα κυριολεκτικα “μηδενίζουν τα κοντερ” και μετα εισαι ελευθερος ανθρωπος και οχι ομηρος της μακροχρονης ρυθμισης του ειρηνοδικειου. Μπορεις να αναπτυξεις ξανα επαγγελματικη δραστηριοτητα και να αποκτησεις και “μεταπτωχευτικη” περιουσια. Οπως γινεται στις ΗΠΑ που η λογικη ειναι ο ανθρωπος να ειναι ελευθερος βαρων και να μπορει να ξαναγινει ενεργό μελος στην οικονομική ζωη της χωρας και να μπορει να γινει ακομα και επιχειρηματιας και να……ξαναδανειστεί αν χρειαστεί! Στη χωρα μας εχουμε ενα κολλημα με την κατοχη οικίας, εξοχικού και….οικογενειακού τάφου και συχνα γινόμαστε όμηροι αυτων των επιλογων! Για μενα το να ξερω πως ειμαι οικονομικα ελευθερος χωρις καμμια αλλη υποχρεωση ειναι πιο σημαντικο κι ας αναγκαστω να κανω το σκατο μου παξιμαδι και να μεινω στο νοικι σε ενα μικροτερο σπιτι, παρα να αρρωστησω σωματικα και ψυχολογικα και να γερασω πληρωνοντας για τριαντα χρονια τη ρυθμιση του δικαστηριου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *