Προσφυγή Eurobank κατά Alpha Bank

Την προσφυγή της Eurobank σε διεθνές διαιτητικό δικαστήριο κατά της Alpha Bank για τη ματαίωση της συμφωνίας συγχώνευσης, ανακοίνωσε από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων της τράπεζας ο Νικόλαος Νανόπουλος.

Όπως ανέφερε, η ματαίωση της συγχώνευσης αυτής, οδήγησε σε απώλεια σημαντικών συνεργειών και για τις δύο τράπεζες, και είναι ασύμβατη με την επιδιωκόμενη προσπάθεια.

Ο κ. Νανόπουλος σημείωσε ότι η δημιουργία μεγάλων τραπεζικών σχημάτων είναι αναγκαία για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της κρίσης.

Στο πλαίσιο αυτό τον Αύγουστο του 2011 η Eurobank προχώρησε σε στρατηγική συμφωνία συγχώνευσης με την Alpha Bank, όμως η Alpha Bank μονομερώς ματαίωσε τη συμφωνία αυτή, ενώ ήδη είχαμε λάβει τις εγκρίσεις των γενικών συνελεύσεων και βρισκόμασταν στην υπογραφή της συμβολαιογραφικής πράξης, είπε ο κ.Νανόπουλος.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, επισήμανε οτι η αντιμετώπιση της κρίσης απαιτεί συνέχιση της δημοσιονομικής προσαρμογής σε συνδυασμό με ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα μακράς πνοής για την ανάταξη της οικονομίας.

Ο κ. Νανόπουλος, εκτίμησε ότι το 2012 θα είναι ένα δύσκολο έτος καθώς η ύφεση βαθαίνει και η ανεργία αυξάνεται, ενώ λόγω της μείωσης των καταθέσεων το ευρωσύστημα θα συνεχίσει να είναι η βασική πηγή άντλησης ρευστότητας για τις ελληνικές τράπεζες και παράλληλα οι συνθήκες βαθιάς ύφεσης θα επιτείνουν το πρόβλημα των καθυστερούμενων δανείων.

Επισήμανε, επίσης, ότι περίπου 800.000 δάνεια έχουν ρυθμιστεί την περίοδο της κρίσης.

Ο κ. Νανόπουλος αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλες τις ενέργειες που έχει προχωρήσει και αναμένεται να υλοποιήσει η τράπεζα για να ενισχυθεί κεφαλαιακά και για να εξασφαλίσει ρευστότητα.

ΕΘΝΟΣ

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Προσφυγή Eurobank κατά Alpha Bank”

  1. Γιατί δεν κάνει έλεγχο στα τραπεζικά κεφάλαια της eurobank η ΤτΕ να δει που είναι τα χρήματα των καταθετών τι παιχνίδια είναι αυτά εις βάρος των καταθετών ????

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *