Πρόταση νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά καταθέτει την Παρασκευή ο ΣΥΡΙΖΑ

Πρόταση νόμου για την ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών θα καταθέσει την Παρασκευή ο ΣΥΡΙΖΑ με κύριο χαρακτηριστικό την ολική ή μερική διαγραφή των χρεών προς τις τράπεζες.

Ο Αλέξης Μητρόπουλος, εκ των εισηγητών της πρότασης νόμου, μιλώντας σε ανοιχτή διαβούλευση που έγινε σήμερα, Τετάρτη, παρουσία εκπροσώπων κοινωνικών και καταναλωτικών οργανώσεων είπε: «Η πρόταση νόμου που επεξεργάστηκε η κοινοβουλευτική μας ομάδα προβλέπει μεταξύ άλλων την περικοπή των δόσεων των τοκοχρεολυσίων των δανείων κάθε πολίτη και κάθε νοικοκυριού έως του 30% του μηνιαίου εισοδήματός τους και την απαλλαγή τους από το υπόλοιπο ποσό της δόσης. Προνοεί επίσης για την ολική διαγραφή των χρεών ευπαθών ομάδων του λαού μας για όσους διαβιούν κάτω από τα όρια της φτώχειας για τους χρονίως πάσχοντες, για τους αναπήρους τους αστέγους που αδυνατούν να προσποριστούν τα στοιχειώδη του βίου».

Από την πλευρά της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, δίνοντας το περίγραμμα της πρότασης τόνισε ότι «απαντά σε μια κοινωνική, οικονομική και πρακτική αναγκαιότητα, που είναι αυτή της ανακούφισης των υπερχρεωμένων δανειοληπτών κατά την τραπεζική ορολογία, οι οποίοι σήμερα ασφυκτιούν, στενάζουν αγκομαχούν υπό το βάρος δυσθεώρητων δανείων, τα οποία σύνηψαν, ανέλαβαν υπό άλλες συνθήκες».

Όπως ανέφεραν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η πρόταση νόμου θα περιλαμβάνει και άλλες ρυθμίσεις που θα συμπληρωθούν μετά τη διαδικασία διαβούλευσης με τους κοινωνικούς φορείς, «ώστε να αποτελεί ένα πλήρες και ολοκληρωμένο πλαίσιο για μία νέα «Σεισάχθεια» που ανακουφίζει την κοινωνία, αυξάνει την ικανότητα της καταναλωτικής δαπάνης, αιμοδοτεί τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους επιτηδευματίες και τους επαγγελματίες».

www.sofokleous10.gr

4 σχόλια σχετικά με το “Πρόταση νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά καταθέτει την Παρασκευή ο ΣΥΡΙΖΑ”

  1. Δηλαδή κάποιος που παίρνει πλέον 800 Ε θα πληρώνει 240 Ε το μήνα.
    Μα αν μπορούσα να πληρώνω τόσα το μήνα με όλα όσα γίνονται δεν θα υπήρχε πρόβλημα με τις Τράπεζες που χρωστάω! Το ποσό που δεν μπορώ να αποπληρώσω είναι 20.000-25.000 Ε ( ήταν πολύ λιγότερο αλλά τέλος πάντων)
     
     

  2. Ναι αλλά θα γυρνάνε και θα λένε ” εμείς κάναμε αυτήν την πρόταση μπλα μπλα μπλα και θα είχαμε σώσει τον κοσμάκη” και εμείς θα τους ακούμε παθητικά.Θα έχουν βήμα για να τους ακούμε. Αυτά είναι.

  3. παιδιά μου συγγνώμη αλλά δεν θα συμφωνήσω μαζί σας.
    Γιατί δεν είμαστε ανοιχτοί σε ένα άλλο πολιτικό σύστημα που στο κάτω-κάτω δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ!
    Ναι γνωρίζω την αφερεγγυότητα των αριστερών βλέπε Κουβέλη μπαλαντέρ  αλλά βαρέθηκα την υποκρισία της φυλής μας …όλο φωνάζουμε και μετά ξανά ραγιάδες με τους ίδιους και τους ίδιους να μας κυβερνάνε τα ίδια και τα ίδια τέρατα πάνω στα κεφάλια μας…….
    Ναι ρε γαμωτο να έρθει αλλαγή , να έρθουν τα πάνω κάτω να χάσουν το μπαλάκι αυτοί που χρόνια μας βασανίζουν
    ας δοκιμάσουμε και κάτι άλλο, καιρός είναι .
    Περιμένω πως και πως να το καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ , να δω για μια ακόμα φορά οτι κανένας έτερος δεν θα το ψηφίσει , θα τους κάνουν βα-βα οι τραπεζοτραμπούκοι και φοβούνται τα κακόμοιρα….
     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *