Πωλούνται Εμπορική και Γενική

Την Παρασκευή η Societe Generale ανακοίνωσε ότι έκοψε τη γραμμή χρηματοδότησης της Γενικής Τράπεζας και εξετάζει πιθανές στρατηγικές εξόδου, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, επιβεβαιώνοντας σχετικές φήμες που είχαν υπάρξει στο πρόσφατο παρελθόν.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου, Bertrand Badre, η τράπεζα εξετάζει στρατηγική εξόδου, όπως και η Credit Agricole. Αναλυτές που παραβρέθηκαν στην ενημέρωση τόνισαν ότι ο οικονομικός διευθυντής σημείωσε πως η γραμμή χρηματοδότησης στη Γενική Τράπεζα έχει μειωθεί σε μηδενικά επίπεδα. Εκπρόσωπος της SocGen επιβεβαίωσε ότι η γραμμή χρηματοδότησης προς την ελληνική θυγατρική έχει μειωθεί στα μίνιμουμ επίπεδα.

Με δεδομένο ότι οι ξένες τράπεζες αντλούν ρευστότητα από τις μητρικές, η ανάγκη εξεύρεσης λύσης καθίσταται επιτακτική. Η Γενική Τράπεζα βρίσκεται επί μακρόν σε συζητήσεις με ελληνικές τράπεζες για πιθανή εξαγορά της, οι οποίες ωστόσο θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να τελεσφορήσουν με δεδομένο ότι οι ανακεφαλαιοποιήσεις των ελληνικών τραπεζών είχαν μείνει ως διαδικασία εξαιρετικά πίσω. Σε πολύ πιο προχωρημένες διαδικασίες βρίσκεται η Credit Agricole για την Emporiki Bank.

Οι διαδικασίες στη συγκεκριμένη περίπτωση εκτιμάται πως θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος Αυγούστου, ενώ σε αυτές συμμετέχουν η Εθνική, η Alpha Bank και η Eurobank. Η Emporiki Bank ξεκίνησε μία κλειστή διαδικασία και ζήτησε την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τις παραπάνω τράπεζες στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, ενώ έχει θέσει και αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής.

[sc:Πηγή id=”http://fimotro.blogspot.gr/2012/07/blog-post_5732.html” ]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *