Πως επαναστατεί ο δανειολήπτης;

Γράφει ο Begar

Πως επαναστατούν λοιπόν οι δανειολήπτες;

Κανένα κόμμα και κανένας σύλλογος και καμία πορεία δεν λύνει το πρόβλημα.

Το πρόβλημα λύνεται μόνο με ομαδική στάση πληρωμών από πλευράς δανειοληπτών.

Πως θα γίνει αυτό;

Να τους συντονίσεις αποκλείεται. Η μάζα δύσκολα οργανώνεται και αυτό το ξέρουν οι πολιτικοί, οι τραπεζίτες, οι επιχειρηματίες, τα σουπερμάρκετ, τα βενζινάδικα κλπ.  Και το εκμεταλλεύονται άριστα μέχρι τώρα.

Άρα τι κάνεις;

Τον ενημερώνεις

Οι περισσότεροι συμπολίτες μας έχουν μεσάνυχτα από θέματα νομοθεσίας και δικαστικών αποφάσεων που σχετίζονται με τράπεζες, εξώδικα, διαταγές πληρωμής, διαδικασίες επίδοσης και ένδικα μέσα, όπως δεν ξέραμε και εμείς μέχρι πριν λίγο.

Μέσα τους έχει φωλιάσει ο μύθος, πως αν δεν πληρώσουν τις τράπεζες, θα τους κόψουν τα πόδια, θα τους φυλακίσουν, θα …….. τους πέσει ο ουρανός στο κεφάλι.

Θα πρέπει να ξεριζώσεις μέσα από τη ψυχή τους τον άγνωστο και απροσδιόριστο φόβο που νιώθουν.

Πρέπει να γίνει τιτάνιος αγώνας να ενημερωθούν, ώστε να καταλάβουν, ότι δεν μπορούν να αφήνουν τα παιδιά τους να πεινάνε, δίνοντας προτεραιότητα στην αποπληρωμή οποιουδήποτε κωλοδανείου.

Όταν οι περισσότεροι ενημερωθούν, δεν χρειάζεται κανένας συντονισμός και καμία ομαδική δράση. Από μόνος του ο καθένας, έχοντας πλέον τη γνώση, που επιμελώς αποκρύπτεται από τους δημοσιογράφους (έχετε δει κανένα άρθρο ή καμία εκπομπή που να ενημερώνει το κοινό για τις παρανομίες των τραπεζών ή για τους τρόπους άμυνα εναντίον τους;), θα προχωρήσει σε στάση πληρωμών.

Αυτό λοιπόν κάνουμε εδώ και έχουμε υποχρέωση να το κάνουμε όπου βρεθούμε, όπου γίνεται σχετική συζήτηση και μπορούμε να παρέμβουμε, όχι μόνο στο blog.

Προσωπικά, όπου βρεθώ και όπου σταθώ, ενημερώνω κόσμο. Οι περισσότεροι ακούν με απορία αυτά που τους λέω.

Πιστέψτε με, πολλοί  ακόμα νομίζουν ότι θα τους κατασχέσουν τα πανωσέντονα και τα μαχαιροπήρουνα, ότι θα έρθουν φουσκωτοί σταλμένοι από τις τράπεζες να τους απειλήσουν, ότι θα πάνε φυλακή και άλλα παρόμοια. Θεωρούν ανίκητες τις τράπεζες μέσα στα δικαστήρια. Μόλις αρχίζω και τους εξηγώ πως λειτουργεί το σύστημα, πέφτουν από τα σύννεφα. Ορισμένοι μάλιστα αρχίζουν να παραμιλάνε λέγοντας πόσο μαλάκες αισθάνονται που ποτέ δεν φρόντισαν να ενημερωθούν. Και μη νομίσετε ότι αναφέρομαι σε τίποτα αγράμματους. Αναφέρομαι σε άτομα ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης, με μεταπτυχιακά.

Συμπέρασμα: ενημέρωση, ενημέρωση και πάλι ενημέρωση!

Όλα τα άλλα θα έρθουν μόνα τους. Υπομονή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *