Πότε θα καταλάβουν οι Έλληνες το παραμύθι της φοροδιαφυγής;

Ωραίο το παραμύθι με την “πάταξη της φοροδιαφυγής”, αλλά δεν έχει δράκο.

Σε αυτό το blog, έχουμε γράψει -και δεν θα κουραστούμε να γράφουμε κάθε μέρα- ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μαζέψει το κράτος σοβαρά έσοδα από την πάταξη της φοροδιαφυγής. Ούτε σήμερα, ούτε αύριο, ούτε σε δυό χρόνια, ούτε σε χίλια χρόνια. Η όλη ιστορία με τα δήθεν δισεκατομμύρια που θα μας σώσουν “αν ενισχύσουμε τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς”, είναι πιό γελοία κι από την ιστορία με τα 600 δις των ομογενών.

Για να εισπράξεις πολλά λεφτά, πρέπει να υπάρχουν πολλά λεφτά! Όσοι φοροδιέφυγαν τα μετέτρεψαν σε βίλες, κότερα, ομόλογα ή λουλούδια στα μπουζούκια και κυρίως σε έξοδα στο εξωτερικό (ψώνια ή σπουδές παιδιών). Η αξία της περιουσίας τους (και να την κατασχέσεις) έχει μειωθεί δραματικά. Τα λεφτά εξατμίστηκαν, για αυτό άλλωστε και κανείς από τους εκατοντάδες που συνελήφθησαν, δεν άνοιξε το πουγγί για να σώσει το δημόσιο ταμείο! Πηγαίνουν φυλακή (Lakis Γαβαλάς), αλλά δεν πληρώνουν !

Μένουν στη φυλακή, γιατί δεν έχουν. Τόσο απλά!

Ακόμη και να τους αποκεφαλίζουν, δεν πρόκειται να εισπράξουν τίποτε!

Και σε αυτό φταίει το πλασματικό ύψος της δήθεν φοροδιαφυγής, που δεν είναι φόροι που δεν πληρώθηκαν, αλλά ..διαστημικά πρόστιμα και προσαυξήσεις

Κάθε μέρα διαβάζουμε ότι “συνελήφθη 65χρονος στη Θεσσαλονίκη (π.χ.) για χρέη …22 εκατομμυρίων ευρώ!”

Αν ψάξει κανείς, ποιός είναι αυτός ο 65χρονος που χρωστάει 22 εκατομμύρια (!), βρίσκει ότι πρόκειται για έναν χρεοκοπημένο βιοτέχνη, που δεν έχει ούτε για τσιγάρα!

Και τα 22 εκατομμύρια, δεν είναι φόροι που έπρεπε να πληρώσει και δεν τους πλήρωσε, με την έννοια ότι αυτά τα λεφτά πέρασαν από τα χέρια του, αλλά για εξωφρενικά πρόστιμα, τότε που ο εφοριακός έλεγε “σου απορρίπτω τα βιβλία”, σου έβαζε όποιο πρόστιμο κατέβαζε η γκλάβα του, το οποίο στη συνέχεια τοκιζόταν με 800% το χρόνο.

Έτσι, φωτογράφοι εμφανίζονται να χρωστάνε 600 εκατομμύρια ευρώ, ενώ από τα χέρια τους δεν πέρασαν ούτε 600.000 ! Απλά, έκοβαν εικονικά τιμολόγια, από τα οποία ωφελήθηκαν αστεία ποσά.

Κάπως έτσι, φτάσαμε στην είδηση:

Μόλις 19 εκατομμύρια ευρώ κατάφερε, μέχρι σήμερα, να εισπράξει το υπουργείο Οικονομικών από την περιβόητη λίστα των μεγαλοοφειλετών του δημοσίου έναντι συνολικής ληξιπρόθεσμης οφειλής 13 δισ. ευρώ.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή για 1500 οφειλέτες, με οφειλές άνω των 5.000.000 ευρώ ανά οφειλέτη, στις υποθέσεις των οποίων ενέσκηψαν κατά προτεραιότητα οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, δημιουργήθηκαν 459 φάκελοι υποθέσεων ληξιπρόθεσμης οφειλής συνολικού ύψους 13.095.089.165,90 ευρώ. Εξ΄αυτών έχουν επιβληθεί 134 κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, 143 υποθέσεις είναι σε πτώχευση και 14 σε ειδική εκκαθάριση.

Στο σύνολο της ληξιπρόθεσμης οφειλής των 13 δισ. ευρώ, εισπράχθηκε μόλις ποσό 19.062.985,11 ευρώ, δηλαδή ποσοστό 0,15% (!!!!!!!!!).


Αυτά !

Τον κόσμο ανάποδα να γυρίσει το κράτος, τους μισούς πολίτες να βάλει φυλακή, το ανώτερο που θα εισπράξει είναι 50 εκατομμύρια; 100; 200; Άντε 500 ! Άντε 1 δις!

Σκεφτείτε τώρα, τι είναι αυτό το ποσό, μπροστά στα 380 δις που χρωστάμε!!!

Να καταλάβουμε λοιπόν, αυτό που γράψαμε χιλιάδες φορές στο taxalia:

κανείς “πλούσιος” δεν θα πληρώσει, εσύ θα τα πληρώσεις όλα!


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Τα όποια λεφτά από την πάταξη της φοροδιαφυγής, θα είναι ασήμαντα. Ας ασχοληθούμε λοιπόν με το συμμάζεμα του κράτους-εργοδότη, που πρέπει να απασχολεί όσους μπορεί να πληρώσει, όπως κάθε σώφρων εργοδότης κι ας αφήσουμε τις μπαρούφες.

διαβάστε ξανά και ξανά και ξανά, για να μη σας παραμυθιάζει κανείς (ούτε οι επόμενοι!)

Δέκα πράγματα που δεν θα γίνουν μετά τις εκλογές

 

Βασίλης Προκοπίδης

taxalia.blogspot.com

3 σχόλια σχετικά με το “Πότε θα καταλάβουν οι Έλληνες το παραμύθι της φοροδιαφυγής;”

  1. Φοροδιαφυγη υπηρχε και υπαρχει αλλα κανεις δεν θελει να την δει.
    – Το κρατος λεει οτι εχει να παιρνει 30 δις καθυστερουμενες οφειλες ενω δεν εμφανιζονται πουθενα στο λογιστηριο του κρατους τα 470 δις φοροι που πληρωθηκαν απο τους πολιτες απο το 2002 και μετα … ετος εισαγωγης του Ευρω.
    Εχω αναλυσει πολλες φορες πως καταληγω σ’ αυτο το νουμερο.
    – Στην Ελλαδα δραστηριοποιουνται 980 πολυεθνικες και δεν πληρωνουν δεκαρα τσακιστη σε φορους βαση συμφωνιας του Οργανισμου Διεθνους Εμποριου που επιτρεπει στις πολυεθνικες να πληρωνουν φορο μονο οπου ειναι η εδρα τους … στα Κευμαν Αιλαντς για παραδειγμα.
    – Δεν εχουμε δει ακομα ελεγχο του ΣΔΟΕ σε τραπεζες που στο κατω κατω ηταν απο τις πιο κερδοφορες επιχειρησεις πριν την κριση.
     
    Το ΣΔΟΕ, με δικαιολογια την φοροδιαφυγη εχει δαιμονοποιησει τον μικροεπιχειρηματια και τον ελευθερο επαγγελματια … για να βαλει κι αυτο με τη σειρα του ενα λιθαρακι στην ερημωση του ιδιωτικου τομεος απο ελληνικη παρουσια και την προετοιμασια της παραδοσης της χωρας σε ξενους νεοφεουδαρχες.
    Αυτο που μας λεει το ΣΔΟΕ με λιγα λογια ειναι να παρουμε τα γραφεια της οποιας επιχειρησης και να τα παμε Βουλγαρια αλλα να συνεχισουμε να πουλαμε στην Ελλαδα πληρωνοντας φορο στη Βουλγαρια.
     
    Τελος, δυστηχως ο Ελληνας συνεχιζει να πιστευει οτι θα βελτιωσει τη θεση του μεσα σε ενα συστημα που εχει ακυρωθει απο μονο του.

  2. Μην ανησυχείς, σιγά σιγά και ο μικροεπιχειρηματίας, με 2000 ευρώ θα συστήνει εταιρεία, με έδρα τα κέυμαν και παράρτημα στην Ελλάδα και δεν θα πληρώνει φόρους.

    1. Δεν χρειαζεται να φυγει τοσο μακρια … η Κυπρος ας πουμε ειναι κι αυτη ενας φορολογικος παραδεισος.
      Ολο το στησιμο της παταξης της φοροδιαφυγης ειναι μερος του σχεδιου “σοκ και δεος” εναντια στους πολιτες για να τους μαστουρωσουνε.
      Θελουν τους πολιτες μαστουρωμενους για να αποδομησουν τον κοινωνικο και τον κρατικο ιστο με τελικο στοχο την διαλυση των ΕΔ.
      Οταν γινει αυτο τοτε θα επιτρεψουν εξεγερση του λαου λογω ανεχειας κοβοντας μισθους-συνταξεις και θα ερθουν να επιβαλλουν την ταξη.
      Στην πραγματικοτητα θα κανουν διασπορα στρατευματων για τον μεγαλο πολεμο που ερχεται.
      Επιπλεον, νικησουν δεν νικησουν, αυτοι σχεδιαζουν να μεινουν εδω και την επομενη μερα για τους γνωστους λογους.
      Δεν μας θεωρουν δικους τους … γι’ αυτο και μας παιζουν τετοια μπαλα.
      Αλλωστε η Νεα Ταξη της επομενης ημερας αναγνωριζει μονο τα αφεντικα … ολοι οι λαοι ειναι για να γεμιζει ο τοπος και κατα συνεπεια πρεπει να αστυνομευονται.
       

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *