Πώς να πληρώσω;

Εχθές έμαθα οτι για τρεις μήνες θα μου παρακρατούνται απο τον μισθό μου 280 ευρω, για να καλυφθούν οι αναδρομικές κρατήσεις υπέρ των ανέργων.

Ωραία μεχρι εδώ.

Δίνω 750 ευρώ σε στεγαστικό δάνειο, φως , νερό τηλέφωνο,200 ευρώ, σύνολο 950, συν 280= 1230 ευρώ. Υπόλοιπο 220ευρώ για να ζήσω.

Σήμερα πρωι-πρωι μου ήρθε ο κεφαλικός φορος 450 ευρώ, επί του ακαθαριστου ποσου , που ηδη φορολογείτε.

Ρωτάω λοιπόν: Εφόσον εχω τα πληρώνω, εφόσον δεν εχω τι να πληρώσω; Από που να κόψω; Από τα 220 που θα μου περισσεύουν τους επομενους τρεις μήνες, για να φάω; Από που; Ας μου απαντησει ενας υπευθυνος παρακαλώ.

Έγκριτος νομικος μου ειπε οτι ολα αυτα ειναι παρανομα, αλλος μου ειπε οτι ειναι νομος του κράτους.

Kαι ρωταω εγώ: Aν αυριο η κυβερνηση ψηφίσει ενα νομο που να λεει “Kυριοι για ενα μηνα δεν θα φατε.” Εγω θα πρεπει να το δεχτω; Mα ποσο κοιμώμενος λαος ειμαστε τελικά;;

Και εχεις και τον αλλο και λεει πετυχαμε και πρασινη αναπτυξη και πρασινα αλογα,και δεν ξερω τι αλλο. Και τελικα που πετυχαμε; Απο 320 δις χρέος ήδη, 370 δις. Έτσι θα καθησουμε; Έλεος πια, μας φτασατε στα ορια μας!

Αναγνώστης

2 σχόλια σχετικά με το “Πώς να πληρώσω;”

  1. Συγνώμη αλλά μου δίνετε την εντύπωση πως ήρθατε σήμερα στην Χώρα. Ρωτάτε για το πως θα πληρώσετε τη στιγμή που και η χώρα ρωτάει το ίδιο? Γιατί αυτά τα ερωτήματα δεν τα στέλνετε επίσημα στο πρωθυπουργό; 
    και να σας αφιερώσω το παρακάτω τραγούδι http://www.youtube.com/watch?v=kkJJ0bDsHAc ακούστε το με προσοχή
    όσο το κράτος θα νομίζει ότι έχετε να πληρώσετε τόσο θα βρίσκει τρόπους να σας φτάσει να μην έχετε… υπομονή Δημοκρατία μόδα είναι και θα περάσει…
     

  2. Eγω εχω την περιεργεια να μαθω πως καταφερνες και επιβιωνες ως τωρα με 500 ευρω το μηνα.Ασε τα παραμυθια κατα μερος και κανε περα τον μικροαστισμο σου.Η μονη λυση ειναι ο κοινωνικος αγωνας,αλλιως κατσε και φαε τα ντουβαρια που χρυσοπληρωνεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *