Πώς οι αποταμιεύσεις των Ελλήνων κατέληξαν στις τσέπες εκδοτών!

Στη λίστα που είδε το φως της δημοσιότητας με τα ομολογιακά δάνεια, εκτός από το θαλασσοδάνειο του συνεργάτη του Ανδρίκου Παπανδρέου, υπάρχει ακόμα ένα κολοσσιαίο ποσό που προβληματίζει. Αυτό της Alapis που ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσό των 95 εκατ. ευρώ!

Σήμερα το Newsbomb σας αποκαλύπτει την πορεία αυτού του δανείου που μόνο σε “παραγωγικές επενδύσεις” δεν κατέληξε αφού δεν έμεινε καν στην Alapis!
Και αυτό το δάνειο, όπως και το δάνειο της C&C συμφερόντων Γριβέα, δόθηκε το 2009, όταν λεφτά για κάποιους υπήρχαν. Συμπτωματικά, αυτοί που έβρισκαν άφθονο χρήμα ήταν στους ευρύτερους κύκλους του ανθρώπου που εφηύρε το συγκεκριμένο σύνθημα. Την ίδια στιγμή, οι υπόλοιπες πραγματικά παραγωγικές επιχειρήσεις εκλιπαρούσαν τους τραπεζίτες για μερικές χιλιάδες Ευρώ παλεύοντας με τα πολυεθνικά μεγαθήρια.

Το δάνειο αυτό το διαχειρίστηκε ο καταζητούμενος σήμερα Πέτρος Κυριακίδης, ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Alapis. Δεν έχασε στιγμή λοιπόν και σταδιακά, τα έτη 2010 – 2011, μεταβίβασε την ρευστότητα σε εταιρείες δικών του συμφερόντων. Συγκεκριμένα την γνωστή ΝΕΠ “ΑΕ εκδόσεων και εκμεταλλεύσεως ραδιοφωνικών σταθμών” αλλά και άλλες δύο εταιρείες του «ομίλου» του. Τον εκδοτικό του οργανισμό «Πέτρος Κυριακίδης» και την «Άνω ΑΕ». Όλα αυτά μέσα σε κλίμα απόλυτης ανοχής από τις ελεγκτικές αρχές, αφού το ύψος του δανείου από το ΤΤ δεν έγινε ποτέ επίσημα γνωστό μέχρι την στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η λίστα από τον πρόεδρο των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» κ. Πάνο Καμμένο.

Οι ευθύνες των αρχών

Οι ευθύνες των ελεγκτικών αρχών είναι βαρύτατες όπως και στην περίπτωση Γριβέα. Η ΤτΕ ήταν ενήμερη για της ενέργειες του ΤΤ αλλά και η Alapis είναι εισηγμένη εταιρεία. Αυτές οι εκροές δεν μπορούσαν να περνούν στα ψιλά αφού συνοδευόντουσαν από βαρύγδουπες εξαγορές μεριδίων εκδοτικών και άλλων επιχειρήσεων στον χώρο των ΜΜΕ.

Οι δύο ελεγκτικές αρχές επίσης γνώριζαν για την σκανδαλώδη διαχείριση του δημόσιου χρήματος ειδικά μετά το ρεπορτάζ της «Ελευθεροτυπίας» που είχε πιέσει με ερωτήσεις τόσο την ΤτΕ όσο και την επιτροπή κεφαλαιαγοράς για τις «σκοτεινές» μπίζνες του κυρίου Γριβέα και τις χρηματοδοτήσεις που δεν ανακοινώνονταν. Δεν έλαβε ποτέ απάντηση.

Φαίνεται ότι ένα αόρατο χέρι αγκάλιαζε τις δραστηριότητες όσων είχαν σχέση έμμεσα ή άμεσα με το όνομα «Παπανδρέου». Ο κύριος Γριβέας είχε την στενή σχέση με τον αδελφό του τέως πρωθυπουργού, ενώ η Alapis είχε το ισχυρό χαρτί του κυρίου Θόδωρου Ασημακόπουλου, μέλος του αμαρτωλού ΔΣ της Proton, αλλά και “αγαπημένο παιδί” του Γιώργου Παπανδρέου.

Ως άλλος Χριστοφοράκος λοιπόν και ο Πέτρος Κυριακίδης φυγαδεύτηκε και παραμένει ασύλληπτος, ενώ τα ΜΜΕ που έλαβαν τα εκατομμύρια των εξαγορών και συμμετοχών συνεχίζουν να μην «απορούν». Το ίδιο και η κυρία Σκούρα, δικηγόρος και βασική συνεργάτης του Κυριακίδη που γνωρίζει πολλά. Όσο για τον κύριο Ασημακόπουλο, παραμένει στο απυρόβλητο.

Την ίδια στιγμή που εκατομμύρια Έλληνες καλούνται να αποπληρώσουν με το αίμα τους την οπερέτα της διαπλοκής.

www.newsbomb.gr

2 σχόλια σχετικά με το “Πώς οι αποταμιεύσεις των Ελλήνων κατέληξαν στις τσέπες εκδοτών!”

  1. ΓΑΠ: Ο Νο1 GodFather από συστάσεως του νεοελληνικού Κράτους. Πρόσφατα, συνάντησα τυχαία παλιό γνωστό που εργάζεται εδώ και μια20 ετία στη Γενεύη, στα φάρμακα, και μου έλεγε πως η φαμίλλια (πως λέμε Καμόρα) των Παπατζήδων (παπα παπα παπαντρέων) έχει αφήσει εποχή με τις περίεργες μπίζνες στις όχθες της Lac LeMans. Μάλιστα, όπως και τα τοπικά μέσα προ διετίας είχαν αναδείξει σε άρθρα τους (βλ. εφημερίδα Λιμπερασιόν), πλησίον της περιοχής Nyon, κάτι παράξενα ιδρύματα κλιματικής αλλαγής είχαν κάνει την εμφάνισή τους, με έδρα τοπικά business centers, πίσω από τα οποία εμφανιζόταν ο φον Αντρίκος……….. Την ίδια στιγμή, κάτι φάντομ ιδρύματα, βλ. Μαργαρίτα Παπαντρέου (αλήθεια, αυτή τί σκ@τά προσέφερε;) εμφάνιζαν ξαφνικές εισρροές “ευρω-μαρουλιού” εκατοντάδων χιλιάδων τεμαχίων…….. Κακές γλώσσες πάλι, λένε πως ο έτερος αδελφός της συμμορίας των Ντάλτον, εκμίσθωσε έναντι περίπου 6000 ευρωπουλέων ιδιόκτητα ακίνητό του στο αμαρτωλό ΤΤ !!!!!!!!!!!! ΑΗΔΙΑ!

    1. Ενα πραγμα που γουσταρω απο την κατα τα αλλα πεζη εποχη μας ειναι το ιντερνετ γιατι μαθαινεις λεπτομερειες που δεν ηξερες στην εποχη της τηλεορασης …
       
      http://www.agioritikovima.gr/2011-07-14-22-28-56/5581-f%CE%BFteini-karamanli-i-efoplitria-ksanterf
       
      Με λιγα λογια αδερφε, δεν ειναι δυνατον να κυβερνας για δεκαετιες και να μην βαλεις το δακτυλο στο βαρελι με το κεχρι.
       

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *