Πώς ο «Καιάδας» της Χρυσής Αυγής μας φέρνει τα 31,6 δισ. ευρώ

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Φρίκη ένιωσε η Ευρώπη όταν προχθές εμφανίστηκαν στις τηλεοράσεις οι επιθέσεις των «Ταγμάτων Εφόδου» της Χρυσής Αυγής στις λαϊκές αγορέςΡαφήνας και Μεσολογγίου. Ιδιαίτερα στη Γερμανία, οι σκηνές αυτές πυροδότησαν τα αντιναζιστικά ανακλαστικά των Γερμανών, που θέλουν να ξεχάσουμε όλοι παρόμοιες σκηνές στη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ.

Κι όσο κι αν φαίνεται παράξενο, οι τραμπουκισμοί αυτοί των νεοναζί στην Ελλάδα ξεκλειδώνουν τώρα πιο γρήγορα και πιο εύκολα τα ταμεία της τρόικα (ΔΝΤ, Κομισιόν και ΕΚΤ) για την άμεση αποστολή γύρω στις 20 Οκτώβρη της δόσης-«μαμούθ» των 31,6 δις. ευρώ που έχει αποφασιστεί αλλά εξαρτάται από την έκθεση της τρόικα που βρίσκεται ήδη στην Αθήνα.

Σε συναγερμό Βερολίνο, Βρυξέλλες, Παρίσι και Νέα Υόρκη, έδωσαν ήδη εντολή στους εκπροσώπους τους που είναι στην Αθήνα για να μετριάσουν την σκληρή γραμμή τους προς την ελληνική κυβέρνηση, τις πιέσεις και τις παράλογες απαιτήσεις τους και να συντάξουν γρήγορα μία κριτική μεν, δυνητική όμως έκθεση για την αποστολή της δόσης των 31,6 δισ. ευρώ στην Ελλάδα τον Οκτώβρη που θα βάζει τη χώρα μας σε νέο δρόμο.

Τα κέντρα αποφάσεων της τρόικα βλέποντας τις επιθέσεις των «Ταγμάτων Εφόδου» της Χρυσής Αυγής, που είναι μια πιστή αντιγραφή των Ταγμάτων Εφόδου του Χίτλερ SA και SD λίγο πριν καταλάβει την εξουσία στη Γερμανία κι οδηγήσει στον όλεθρο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, θέλουν να προλάβουν μία επέκταση του φαινομένου αυτού και των εγκληματικών πράξεων των Ταγμάτων Εφόδου φασιστών σε όλη την Ευρώπη.

Μεγάλες εφημερίδες της Ευρώπης και ηλεκτρονικές σελίδες κυκλοφόρησαν χθες με τους τίτλους «Οι ναζί επιστρέφουν στην Ελλάδα» ή «Θωρακίστε την Ευρώπη από τους ναζί του 2012».

Τόσο από την καγκελαρία στο Βερολίνο όσο και από το προεδρικό των Παρισίων υπήρξαν αγωνιώδη ερωτήματα στις πρεσβείες τους στην Αθήνα ολόκληρο το Σαββατοκύριακο για να πληροφορηθούν την έκταση των επεισοδίων και την πραγματική δύναμη του «στρατού» της Χρυσής Αυγής.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων από ξένους διπλωμάτες και δημοσιογράφους, τους οποίους διαβεβαίωσε ότι από εδώ και πέρα θα είναι αμείλικτη η παρέμβαση του νόμου σε κάθε τραμπουκισμό των Ταγμάτων Εφόδου της Χ.Α.

Τελικά, η επίθεση των ομάδων του «Καιάδα» και του «Καραϊσκάκη» (αυτών των δύο γραφικών βουλευτών της Χρυσής Αυγής) στους μικροπωλητές μετανάστες σε Ραφήνα καιΜεσολόγγι λειτουργεί θετικά για μείωση των πιέσεων και απαιτήσεων της τρόικα και οδηγεί σε σύντομο άνοιγμα των ευρωπαϊκών ταμείων για τη δόση σωτηρίας στην Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *