Πώς σκέπτονται οι τοκογλύφοι και οι μεγαλοτραπεζίτες

Και άλλη αποκάλυψη της μεγάλης μπλόφας σε βάρος της Ελλάδας.Παρέμβαση της Citigroup προς Γερμανία, Γαλλία και ΕΚΤ να αναλάβουν πρωτοβουλίες πριν χαθεί ο έλεγχος..

Πρέπει να αντισταθούμε πάσει θυσία!

Τώρα παίζεται το παρόν και το μέλλον μας!

Στην έκθεση- παρέμβαση της Citigroup αναφέρεται ότι:

Η Ευρώπη βρίσκεται ακόμη μια φορά σε μια ιστορική καμπή.

Την τελευταία εβδομάδα έχουν εκδηλωθεί πρωτόγνωρα γεγονότα τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην κατάρρευση.

Το πρώτο τρίμηνο ξεκίνησε καλά στην Ευρώπη, υπήρξε ρευστότητα στις τράπεζες οι οποίες την κατεύθυναν σε αγορές ομολόγων.

Όμως οι εξελίξεις στην Ελλάδα έχουν αλλάξει άρδην το τοπίο.
Όλο το κλίμα έχει χαλάσει γιατί η παγκόσμια επενδυτική κοινότητα πιστεύει ότι η Ελλάδα θα καταρρεύσει.
Μάλιστα τονίζεται ότι είναι πιθανό να υπάρξει συστημικό σοκ από την εκροή καταθέσεων από την Ελλάδα που ωστόσο ενδέχεται να μην περιοριστεί μόνο στην Ελλάδα αλλά να επεκταθεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Η ακυβερνησία στην Ελλάδα περιπλέκει τα πράγματα ενώ δεν είναι βέβαιο ότι θα προκύψει ισχυρή κυβέρνηση μετά και τις νέες εκλογές.

Θα πρέπει η Ευρώπη να θωρακιστεί και να δημιουργηθεί άμεσα ένας πανευρωπαϊκός μηχανισμός εγγύησης καταθέσεων.

Το αρνητικό κλίμα στην Ευρώπη επιδεινώνεται και λόγω της Ισπανίας καθώς τα spreads στα ομόλογα έχουν εκτιναχθεί σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ εγείρονται ζητήματα για την ανακεφαλαιοποίηση των Ισπανικών τραπεζών.

Σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθούν και οι προοπτικές υποβάθμισης των τραπεζών στην Ευρώπη από την Moody’s, το Ιρλανδικό δημοψήφισμα, οι εξελίξεις σε Ιταλία και Πορτογαλία.

Μπορεί ρευστότητα να υπάρχει στο ευρωπαϊκό τραπεζικό  σύστημα αλλά η αβεβαιότητα σκοτώνει κάθε κίνητρο για ανάληψη κινδύνων.

Σύμφωνα με την Citigroup κανείς δεν θα πρέπει να ξεγελαστεί από την ανθεκτικότητα πολλών εταιρικών ομολόγων και μετοχών.

Οι αγορές αναμένουν πολιτική παρέμβαση για να διασωθεί η Ευρώπη.

Η πολιτική αδράνεια καταλήγει η Citigroup είναι απλά μια εν λευκώ εξουσιοδότηση προς τους επενδυτές να κάθονται στο περιθώριο και να περιμένουν την περαιτέρω επιδείνωση των πραγμάτων σε όλη την Ευρώπη.

bankingnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *