Πώς το κούρεμα του χρέους θα επηρεάσει τις τιμές των ακινήτων

Την ώρα, που επικρατεί πυρετός διαπραγματεύσεων μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και ιδιωτών για τους όρους του κουρέματος, παράγοντες της αγοράς ακινήτων εκτιμούν πως οι λεπτομέρειες των αποφάσεων για το PSΙ θα κρίνουν πολλά για το μέλλον του real estate στη χώρα μας. Για ποιο λόγο;

Διότι οι ζημιές, που θα υποστούν τα ασφαλιστικά ταμεία και οι τράπεζες από το κούρεμα, θα οδηγήσουν τα συγκεκριμένα ιδρύματα να πουλήσουν ακίνητά τους για να καλύψουν τις όποιες απώλειες. Τι σημαίνει αυτό;

Ότι θα αυξηθεί σημαντικά η προσφορά ακινήτων, σε τέτοια επίπεδα, που θα προκληθούν σημαντικές αναταράξεις στην αγορά real estate, που ήδη σήμερα βιώνει σοβαρότατα προβλήματα, λόγω της υπερπροσφοράς.

Σε αυτό το σημείο, αναλυτές της αγοράς εκτιμούν ότι θα εμφανιστούν τα λεγόμενα distress funds, που παρουσιάζονται πάντα όταν οι αξίες σε οποιοδήποτε κλάδο βρίσκονται στο ναδίρ.

Όμως, «η κατάσταση θα αργήσει πολύ να σταθεροποιηθεί. Το σοκ θα είναι τόσο ισχυρό, που θα χρειαστούν πολλά χρόνια μέχρι να απορροφηθούν όλα αυτά τα ακίνητα και η αγορά να βρει ξανά την ισορροπία της», δηλώνει στο 24h.gr έμπειρος παράγοντας του real estate.

 

Ν.Ν

24h NewsRoom

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Πώς το κούρεμα του χρέους θα επηρεάσει τις τιμές των ακινήτων”

  1. Και εκεί θα αρχίσει το γέλιο. Να δείτε πόσοι θα παραδώσουν από μόνοι τους κλειδιά ακινήτων στις τράπεζες!

    Διότι δεν μπορεί να χρωστάς 200.000 για κάτι που πουλιέται κάτω από 80.000.

    Απλά πράγματα.

     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *