Πώς “ψαρεύουν” οι επιτήδειοι τα στοιχεία καρτών πληρωμών

Έρμαια των χάκερς είναι όσες επιχειρήσεις από το χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου δεν διαφυλάσσουν επαρκώς τα προσωπικά στοιχεία των πελατών τους. Αυτό πιστοποιείται, για μία ακόμη φορά, από την υπόθεση της υποκλοπής στοιχείων καρτών πελατών επιχείρησης online κρατήσεων αεροπορικών και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ξενοδοχείων, αυτοκινήτων και ταξιδιωτικών ασφαλίσεων που υποχρέωσε τις τράπεζες να προβούν στην αντικατάσταση 15.000 καρτών πληρωμών.

Η υποκλοπή που αποκαλύφθηκε από τις τράπεζες τον περασμένο Οκτώβριο – Νοέμβριο, είναι μία από τις πολλές με τις οποίες έρχονται αντιμέτωπες οι τράπεζες, οι οποίες, χωρίς δική τους ευθύνη, καλούνται να πάρουν τη ζημιά των συναλλαγών που έχουν πραγματοποιηθεί με τα κλεμμένα στοιχεία καρτών. Στην εν λόγω υποκλοπή, οι πληροφορίες του Capital.gr αναφέρουν ότι η ζημία για τις τράπεζες ανήλθε συνολικά σε 20.000 – 30.000 ευρώ, ποσό που κρίνεται αμελητέο, όπως επίσης και το κόστος για την αντικατάσταση των καρτών, η οποία έχει ήδη ολοκληρωθεί. Το μεγαλύτερο ζήτημα δημιουργείται με την ταλαιπωρία των πελατών, οι οποίοι ενημερώνονται πως η κάρτα τους αποσύρεται και αναμένουν νέα κάρτα που θα πρέπει να ενεργοποιήσουν για να μπορούν να κάνουν τις συναλλαγές τους. Σημειώνεται ότι οι τράπεζες διέκοψαν επίσης τη συνεργασία με το πρακτορείο, όπως το κάνουν με κάθε επιχείρηση σε αντίστοιχη περίπτωση υποκλοπής.

[button url=”https://www.capital.gr/oikonomia/3404627/pos-psareuoun-oi-epitideioi-ta-stoixeia-karton-pliromon” target=”blank” wide=”yes” radius=”round” icon=”icon: arrow-right”]Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ[/button]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *