Ρυθμίσεις για δανειολήπτες και άλλες ανοησίες

γράφει ο Begar

Καθημερινά, βλέπω να παρελαύνουν από τα τηλεοπτικά παράθυρα, διάφοροι κουστουμάτοι καραγκιόζηδες, που υποστηρίζουν πως η πολιτεία θα πρέπει να κάνει μια συνολική ρύθμιση για τα δάνεια του λαού.

Οι συνήθεις, ανόητες (ή σκόπιμες;) προτάσεις περιλαμβάνουν:

1. Αύξηση του χρόνου αποπληρωμής, με αντίστοιχη μείωση της μηνιαίας δόσης. Φυσικά, δεν αναφέρουν ότι έτσι θα αυξηθούν σημαντικά οι τόκοι, που θα κληθεί να πληρώσει ο δανειολήπτης.

2. Περίοδο χάριτος δύο ετών, όπου ο δανειολήπτης θα πληρώνει τίποτα ή μόνο τόκους. Φυσικά, και εδώ δεν αναφέρουν ότι έτσι θα αυξηθούν σημαντικά οι τόκοι, που θα κληθεί να πληρώσει ο δανειολήπτης.

3. Μετατροπή του στεγαστικού δανείου σε συμβόλαιο leasing. Άλλη μεγάλη παπαριά.

Εννοείται, ότι όλες οι προτάσεις που γίνονται από τους παραπάνω καραγκιοζοπαπαγάλους, αποσκοπούν στην εξασφάλιση των συμφερόντων των τραπεζών, γιατί καμία σκασίλα ή πόνος δεν τους έπιασε ξαφνικά για το πρόβλημα των δανειοληπτών.

Εγώ προτείνω το αυτονόητο. Να γίνει με τα δάνεια ο,τι ακριβώς έγινε με τους μισθούς και τις συντάξεις μας. Δεν θυμάμαι μισθοί και συντάξεις να «ρυθμίστηκαν». Θυμάμαι ότι απλά «κουρεύτηκαν» βάναυσα. Έτσι να κουρευτούν και τα δάνεια.

Ο γράφων έχει υποστεί μέχρι σήμερα κούρεμα 54% στις αποδοχές του. Ε, αυτό το 54% ήταν που προοριζόταν για την αποπληρωμή των δανείων του. Ας το ζητήσουν οι τράπεζες από το κράτος (όχι πως δεν έχουν ήδη πάρει ένα σκασμό λεφτά και εγγυήσεις). Και στο 54% δεν συμπεριλαμβάνονται οι απώλειες λόγω αύξησης των φόρων.

Κλείνω, λέγοντας ότι, σιχάθηκα να βλέπω τον κάθε καραγκιόζη, με κουστούμι Αρμάνι, με υψηλά εισοδήματα, με καλή ζωή, να μας υποδεικνύει από τα τηλεοπτικά παράθυρα, το πως θα ζήσουμε με 500 και 300 ευρώ το μήνα.

https://daneiakartes.info/?p=31201

6 σχόλια σχετικά με το “Ρυθμίσεις για δανειολήπτες και άλλες ανοησίες”

  1. Begar, πολύ σωστά τα λες.  Όταν οι αποδοχές μας  έχουν ψαλιδιστεί 50%, οι τράπεζες συνεχίζουν να χρεώνουν  τόκους 18%!!!!   Σε ποια χώρα ζουν?????                                                    
     
    Υ.Γ. 
    Μετά από 22 μέρες  το τηλέφωνο μου επισκευάστηκε οριστικά επιτέλους. Πως?
    Ήρθε άτομο του ΟΤΕ στο σπίτι τη δευτέρα και βρήκε τη βλάβη στον κεντρικό πίνακα της πολυκατοικίας. Μήπως χρειαστεί να κάνεις και εσύ κάτι τέτοιο?
    Goodluck.

  2. Ναι αλλά άμα αλλάξεις το Αρμανάκι και “βάλεις” …εννοώ …”ντύσεις ” …εννοώ “τον ντύσεις”….και στη θέση του “βάλεις” το λοιπόν ,  φόρμα βιομηχανικού εργάτη πόσο διαφορετικά θα τα λέει….Και οι οριζόντια ριγέ φόρμες βοηθάνε πολύ .
    Ε , “Μάρθα-κλάψε” ; Τι λές ; Μπορείς να τη φοράς και με τακουνάκι , δε με χαλάει… Τρέ σίκ !!!
    Οσο για το “κουρεύτηκαν” Μπέγκ το βρίσκω πολύ σεμνό . Σωστότατος πάντως γενικά .
    ΛΗΣΤΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΕΓΝΑ (Πώ πώ ουρλιαχτό…! )
    θα έπρεπε να το λέμε .
    🙂

    1. Άρη, ξέρεις πως είμαι πάντα σεμνός και μετρημένος στα λόγια μου.

      Μην τους γαμήσω, ακόμα δεν φτιάχτηκε η τηλεφωνική γραμμή, τα αρχίδια!!!

       

      1. Α χα χα χα χα !!! Ναι το γνωρίζω . Είναι μια αρετή που θαυμάζω σε σένα . 
        “Ηρέμησε Τζόε , ηρέμησε Τζόε !”
        Αμα θες βοήθεια πάντως φώναξε καρντάσι , γιατί η “Μάρθα” χθες με το κρυμμένο “άει πιπί της” με άναψε . Ηταν φαίνεται στις υποχθόνιες προθέσεις της . Ξέρει το πονηρούλικο ότι η “μπούρκα” είναι το φετίχ του χρεωμένου ….. Αχχχ τσαχπίνα ! …..Ηδη μου έλειψε !
        Μάαααααρρρρθααααα !

        1. ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΑΡΘΑ ΚΛΑΨΑ ΘΑ ΜΑΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΚΑΝΑΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΚΛΑΨΑΣ…

  3. Η ΜΟΝΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ -ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΩΡΑ- ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *