Σε δύο δόσεις οι περικοπές των δαπανών για την περίοδο 2013-2016

Να επιμερισθούν οι περικοπές δαπανών σε 6 δισ. ευρώ το διάστημα 2013-2014 και σε 6 δισ. ευρώ την περίοδο 2015- 2016 επιδιώκουν τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Η χθεσινή συζήτηση για τον στρατηγικό σχεδιασμό εφαρμογής του Μνημονίου εστίασε στο άριστο μίγμα πολιτικής με τους Αντ. Σαμαρά, Ευάγγ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη να εξετάζουν το στρατηγικό πλαίσιο με το οποίο θα βγει η χώρα από την ύφεση και την κρίση και όχι την λήψη νέων μέτρων.

Ειδικά το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ είναι κατά των προτάσεων που μπήκαν στο τραπέζι και αφορούν σε αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια, σε πλαφόν 2.300 ευρώ στις κύριες συντάξεις, σε κλιμακωτές μειώσεις στις συντάξεις άνω των 1.000-1.400 ευρώ, σε περικοπές δώρων στις επικουρικές και των υπολοίπων από τον 13ο και 14ο μισθό στο Δημόσιο, σε μειώσεις κατά 30 ευρώ τον μήνα στις συντάξεις του ΟΓΑ και σε περικοπές έως και 40% στα εφάπαξ.

Επιδιώκουν δε το σπάσιμο των μέτρων σε δύο δόσεις, με τα επώδυνα μέτρα των περικοπών να μετατίθενται για τη διετία 2015-2016, όταν θα έχει ολοκληρωθεί και το υπό κατάρτιση ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Το θέμα θα τεθεί στις συναντήσεις που θα έχει η τρόικα με το οικονομικό επιτελείο ενδεχομένως σήμερα το απόγευμα ή αύριο το πρωί.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *