Σε επιφυλακή όλες οι γερμανικές τράπεζες!

«Τρέμουν» για τις επενδύσεις τους

Οι γερμανικές τράπεζες εξετάζουν κάθε πιθανό ρίσκο για τις επενδύσεις τους και στην περίπτωση της Ελλάδας το ρίσκο αυτό περιλαμβάνει…
και το ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη και επιστροφής στη δραχμή.

Αυτό τόνισε σήμερα ο εκπρόσωπος της Γερμανικής Ένωσης Τραπεζών, Μίκαελ Κέμερ, στο πλαίσιο επιχειρηματικού φόρουμ που πραγματοποιείται στην Αθήνα και συμμετέχουν εκπρόσωποι του Γερμανικού τραπεζικού συστήματος και Έλληνες και Γερμανοί επιχειρηματίες.

Ο Λουτς-Κρίστιαν Φούνκε, διευθυντικό στέλεχος (Corporate Manager) της γερμανικής Τράπεζας KfW ανέφερε ότι έχουν ήδη διαμορφωθεί συγκεκριμένα σχήματα χρηματοδότησης επενδύσεων στην Ελλάδα με την προϋπόθεση ότι αυτές γίνονται από γερμανικές επιχειρήσεις ή θυγατρικές τους ή Κοινοπραξίες στις οποίες αυτές μετέχουν με ποσοστό τουλάχιστον 30 %.

Επιπλέον, για τη χρηματοδότηση μεγάλων επενδύσεων εξετάζεται η δημιουργία κοινού ταμείου με αξιοποίηση και Κοινοτικών κονδυλίων από το ΕΣΠΑ.

Τέλος, ο εκπρόσωπος του Γερμανικού υπουργείου Οικονομίας και Τεχνολογίας Δρ Ματίας Κέμερ παρουσίασε τις προϋποθέσεις και τις δυνατότητες ασφάλισης εξαγωγών και επενδύσεων προς την Ελλάδα.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *