Σε εφαρμογή την Δευτέρα η χαλάρωση των capital controls

Από την ερχόμενη Δευτέρα θα εφαρμοσθούν από τις τράπεζες πλήρως τα νέα μέτρα χαλάρωσης των capital controls, τα οποία θα ισχύουν με αναδρομική ισχύ από την ημέρα που ανακοινώθηκαν (στις 22 Ιουλίου).

Ο λόγος της καθυστέρησης κατά μία εβδομάδα, οφείλεται σε τεχνικά αίτια που έχουν σχέση με την προσαρμογή των μηχανογραφικών συστημάτων των τραπεζών.

Αυτό διευκρινίζει σε σημερινή της ανακοίνωση η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ). Ειδικότερα, η Ένωση αναφέρει τα εξής:

«Οι τράπεζες μέλη της ΕΕΤ θα ολοκληρώσουν έως την 1 Αυγούστου 2016 τις απαιτούμενες μηχανογραφικές προσαρμογές των συστημάτων τους προκειμένου να ικανοποιήσουν, με αναδρομική ισχύ από 22 Ιουλίου 2016, όλες τις άρσεις των περιορισμών στις αναλήψεις μετρητών και στις μεταφορές κεφαλαίων που υιοθετήθηκαν με την απόφαση του Υπουργού Οικονομικών Αριθ. Γ.Δ.Ο.Π. 0001080 ΕΞ 2016/Χ.Π. 1475 (ΦΕΚ Β΄ 2282/22.7.2016)», αναφέρεται.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών σημειώνει ακόμα ότι «τα συστήματα των τραπεζών μελών της ΕΕΤ έχουν ήδη προσαρμοστεί, από την Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016, προκειμένου μετρητά που δεν αναλήφθηκαν κάποια ημέρα ή ημέρες να μπορούν να αναληφθούν σωρευτικά έως του ποσού των 840 ευρώ ανά δύο εβδομάδες».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *