Σε κατάσταση πανικού κόμματα και κυβέρνηση

Σε κατάσταση πανικού τα επιτελεία των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου καθώς η ΕΕ διεμήνυσε σαφώς, ότι απαιτεί «αμετάκλητη δέσμευση στην στήριξη του νέου προγράμματος».

Αν και δεν τέθηκε αυτή τη φορά θέμα έγγραφης δέσμευσης το βέβαιο είναι ότι ο Λ. Παπαδήμος έχει ήδη μεταφέρει την απαίτηση των δανειστών να δεσμευτεί το ελληνικό πολιτικό σύστημα ότι θα στηρίξει το νέο πακέτο μέτρων.
Μια απαίτηση που τίθεται εν είδει τελεσίγραφου γεγονός που αυξάνει την πίεση. Το γεγονός ότι η «αμετάκλητη δέσμευση» μπορεί να μεταφραστεί και ως έγκριση από την Βουλή δεν μειώνει την πίεση. Κι αυτό γιατί ένας μεγάλος αριθμός βουλευτών και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και του ΛΑΟΣ έχουν ήδη διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν μέτρα αν αυτά περιλαμβάνουν νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων ,απολύσεις και νέους έμμεσους ή άμεσους φόρους.
Χαρακτηριστικότερη όλων είναι η στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι έχουν κυριολεκτικά συστήσει αντιμνημονιακό μέτωπο. Πολύ εύγλωττη ήταν η παρέμβαση Παπαδήμου από τις Βρυξέλλες μετά το πέρας της συνόδου, ο οποίος τόνισε ότι «ελπίζει και προσδοκά οι βουλευτές να πράξουν με γνώμονα το εθνικό συμφέρον»
24h NewsRoom

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *