Σε κατάσταση συναγερμού μπήκε χθές η αεράμυνα της χώρας!

Κάτι πρέπει να συμβαίνει για να έχουμε εκ νέου άσκηση ετοιμότητας.Εναλλακτικά πιθανό να πρόκειται για έναν τρόπο άσκησης τρομοκρατίας εναντίον του λαού.
Τα κόμματα να ζητήσουν εξηγήσεις και να ενημερώσουν τούς πολίτες..

Όπως δημοσιεύτηκε στις 11:35 της Τρίτης 22/5 στην ιστοσελίδα defencenet.gr,σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε ξαφνικά στις 9:30 το σύστημα αεράμυνας όλης της χώρας ! Με αιφνιδιαστική εντολή ο Α/ΓΕΕΘΑ ,ζήτησε ενεργοποίηση του συστήματος άμυνας.Πρόκειται για ανάλογη άσκηση ετοιμότητας ,όπως αυτή που είχε διαταχθεί πριν από λίγες ημέρες ,με την ενεργοποίηση της δύναμης ταχείας αντίδρασης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η διαταγή κινητοποίησε όλο το σύστημα αεράμυνας της χώρας και αυτό συμπεριλαμβάνει και τους ρωσικούς S 300,οι οποίοι είναι έτοιμοι να εκτελέσουν βολή.

Συγκεκριμένα αναπτύχθηκε το σύνολο των συστημάτων (Skyguard, Crotale, Τοr-M1, στα αεροδρόμια, ακόμα και τα πυροβόλα Rh-202, τα ΑRTEMIS-30 και τα φορητά Stinger), ενώ όπως και τα ΜΙΜ-23 Ι.HAWK, αλλά και βέβαια τα Patriot PAC-3 και τα S-300PMU1 στην Κρήτη. Δεν έχει γίνει γνωστό αν ενεργοποιήθηκαν και τα αντιαεροπορικά μέσα του Στόλου και του Στρατού Ξηράς.Πρόκειται για την μεγαλύτερη αιφνιδιαστική άσκηση ετοιμότητας που έχει διαταχθεί εδώ και αρκετά χρόνια. Σημαντικά μεγαλύτερη και καθαρά αμυντικού χαρακτήρα σε σχέση με αυτή που είχε διαταχθεί πριν από λίγες ημέρες ,με την ξαφνική ενεργοποίηση της δύναμης ταχείας αντίδρασης της ΠΑ, όταν περισσότερα αό είκοσι αεροσκάφη εκτέλεσαν αποστολές COMAO σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Το ερώτημα που προκύπτει μετά από τις συνεχείς ασκήσεις ετοιμότητας είναι αν υπάρχουν χειροπιαστά στοιχεία για κάποια ορατή απειλή στο άμεσο μέλλον ή αποτελούν απλά έλεγχο της λειτουργίας οπλικών συστημάτων και των αντανακλαστικών του προσωπικού.Από το ΥΕΘΑ και το ΓΕΕΘΑ ,διαβεβαιώνουν ότι πρόκειται για το δεύτερο και ότι τα αποτελέσματα των αντιδράσεων του προσωπικού σε τέτοιου είδους ξαφνικές ενεργοποιήσεις των αμυντικών σχεδίων είναι άψογα.

Το σοβαρό εξ άλλου πολιτικό ερώτημα το οποίο τίθεται είναι άν οι ασκήσεις αυτού του είδους αποτελούν και επιδέξια άσκηση πίεσης προς τους Ελληνες πολίτες στο μέσω της προεκλογικής περιόδου καθώς οι πολιτικές και οικονομικές προπαγανδιστικές πιέσεις απο το εξωτερικό πληθαίνουν καθημερινά.

Τα πολιτικά κόμματα οφείλουν να διερευνήσουν άμεσα,μέσα απο τις νόμιμες επίσημες πολιτικές διαδικασίες τις πραγματικές συνθήκες που υπαγόρευσαν το καθεστώς συναγερμού τη χρονική αυτή στιγμή και να ενημερώσουν υπεύθυνα τους πολίτες

[sc:Πηγή id=”http://www.stopcartel.info/2012/05/23/%CE%A0%CE%9F%CE%9B%CE%99%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%97/%CE%A3%CE%B5_%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7_%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%BF%CF%8D_%CE%BC%CF%80%CE%AE%CE%BA%CE%B5_%CF%87%CE%B8%CE%AD%CF%82_%CE%B7_%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%AC%CE%BC%CF%85%CE%BD%CE%B1_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B1%CF%82!/7866.html” ]

2 σχόλια σχετικά με το “Σε κατάσταση συναγερμού μπήκε χθές η αεράμυνα της χώρας!”

  1. Ναι, κάτι συμβαίνει και ονομάζεται “άσκηση ετοιμότητας για έλεγχος επιχειρησιακής ετοιμότητας”. Προβλέπεται από τα κιτάπια και εφαρμόζεται συχνά, αλλά όχι σε πανελλαδική κλίμακα.

    Η εκτίμησή μου είναι ότι τώρα πραγματοποιήθηκε περισσότερο για να στείλει ένα μήνυμα πως ανεξάρτητα από τα προβλήματα της χώρας, οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε ετοιμότητα, ώστε να κοπεί η όρεξη σε διάφορους ….. περίεργους γείτονες.

  2. μιλάμε έχω πεθάνει στο γέλιο.
    ο σχολιασμό του άρθρου έγινε για άλλη μια φορά απο πάρα μα πάρα πολύ ειδικό δημοσιογράφο.
     
    καλή συνέχεια.
     
    ακου εχει χειροπιαστά στοιχεία για απειλή!!!!! χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχαχχχααχαχαααχααχχαα
    σε πιο εξωτικό νησί νομίζει ότι ζει
     
    ελεος
     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *