Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση αποδόμησης του ΣΥΡΙΖΑ

του Δημήτρη Δούρου

Εξήντα έξι νέα πρόσωπα σε σχέση με τα ψηφοδέλτια της 6ης Μαΐου περιλαμβάνουν οι νέες λίστες της ΝΔ για τις επικείμενες εκλογές. Σε σύνολο 412 υποψηφίων βουλευτών, οι νέοι υποψήφιοι είναι 43, οι προερχόμενοι από τη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη είναι 14, οι υποψήφιοι από το ΛΑΟΣ τρεις, από τους Ανεξάρτητους Ελληνες πέντε και ένας από τη ΔΡΑΣΗ.

Στελέχη της ΝΔ Θεσσαλονίκης τόνιζαν πως η κεντροδεξιά διεύρυνση «καθρεπτίζεται» στα ψηφοδέλτια, «όμως το ζητούμενο είναι η γενικότερη αίσθηση που ήδη έχει αποκομίσει ο ψηφοφόρος και ο αέρας νίκης που αποπνέει πλέον το κόμμα».

Το ΠΑΣΟΚ έχει σχεδόν… εξοριστεί από την προεκλογική συνθηματολογία και όλη η προσπάθεια των στελεχών της ΝΔ επικεντρώνεται στην αποδόμηση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και στην ανάδειξη των προγραμματικών διαφορών του νέου δίπολου.

Από χτες κυκλοφορεί «συγκριτικός πίνακας» θέσεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τα ίδια ζητήματα κεντρικής πολιτικής, όπου συν τοις άλλοις αναδεικνύεται η πολυφωνία των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ και η σταθερότητα των θέσεων της ΝΔ (όπως υποστηρίζουν κομματικά στελέχη).

Η σύγκριση γίνεται σε επίπεδο εθνικών ζητημάτων, που αρχίζει από την απόρριψη της συνεκμετάλλευσης περιοχών ελληνικής δικαιοδοσίας βάσει του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, που πάγια υποστηρίζει η ΝΔ και φτάνει στις «κόκκινες γραμμές για το Σκοπιανό», στην ασφάλεια των Βορειοηπειρωτών και στο Κυπριακό, μέχρι την άμεση θέσπιση της ΑΟΖ. Για τη σύγκριση γίνεται επιλογή δημοσίων δηλώσεων στελεχών ή ανακοινώσεων συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ (Γ. Μπαλάφας, ΡΟΖΑ, Κόκκινο, Οικοσοσιαλιστές κτλ.), περί «περικοπής αμυντικών δαπανών», «αναγνώρισης των Σκοπίων με το… συνταγματικό τους όνομα», «προστασίας της άρνησης στράτευσης» κ.ά.

Σύγκριση θέσεων επιχειρείται και σε επίπεδο επαναδιαπραγμάτευσης – καταγγελίας της δανειακής σύμβασης.

[sc:Πηγή id=”http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=94886″ ]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *