«Σκάνδαλο» στην ΕΛ.ΑΣ με 60 αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ

Αναστάτωση στην ΕΛ.ΑΣ από μαζικό κρούσμα απειθαρχίας αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ. Περίπου 60 εποχούμενοι αστυνομικοί συνεπλάκησαν, στις μία το βράδυ της Τετάρτης, με φοιτητές στο προαύλιο του Οικονομικού Πανεπιστημίου παρά τις αντίθετες εντολές από το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ και από ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς.

Οι αστυνομικοί ξυλοκόπησαν με κλομπ πολλούς φοιτητές της ΑΣΟΕΕ που τους θεώρησαν υπεύθυνους για την ρίψη μπουκαλιών -λίγη ώρα νωρίτερα- εναντίον μοτοσικλέτας της ομάδας ΔΙΑΣ. Κι όλα αυτά όταν οι υπεύθυνοι αξιωματικοί… φώναζαν στους ασυρμάτους να φύγουν από το σημείο εκείνο οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και να μην συμπλακούν με τους φοιτητές.

Ηδη έχουν ζητηθεί εξηγήσεις από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ ενώ αυτό το κρούσμα «μαζικής ανυπακοής» θεωρείται ενδεικτικό των προβλημάτων που υπάρχουν στην λειτουργία της ομάδας μοτοσικλετιστών της ΕΛ.ΑΣ, το τελευταίο χρονικό διάστημα…

Σύμφωνα, λοιπόν, με αστυνομικές πηγές το περιστατικό ξεκίνησε λίγο πριν τη μία το ξημέρωμα της Τετάρτης όταν δυο εποχούμενοι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, που κινούντο στην οδό Πατησίων, δέχθηκαν ένα δύο αντικείμενα από άτομα που βρίσκονταν μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Οι δυο αστυνομικοί φαίνεται ότι στάθηκαν σε εκείνο το σημείο και δεν απαντούσαν στους ασυρμάτους της ΕΛ.ΑΣ. Αυτό προκάλεσε ανησυχία στο επιχειρησιακό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ αλλά και σε άλλους μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ που έσπευσαν μαζικά επί τόπου.

Τουλάχιστον 30 μοτοσικλέτες της ομάδας ΔΙΑΣ παρατάχθηκαν έξω από την ΑΣΟΕΕ και παρά τις αντίθετες εντολές του κέντρου της ΕΛ.ΑΣ οι αστυνομικοί εφόρμησαν στον πανεπιστημιακό χώρο. Σύμφωνα με αναφορές αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ «για τουλάχιστον 20 λεπτά ουδείς υπάκουσε στις εντολές. Τους διατάζαμε να φύγουν αμέσως από εκεί, αφού ελλόχευε ο κίνδυνος γενίκευσης των επεισοδίων, όμως εκείνοι δεν άκουγαν κανέναν…».

Το απόγευμα της Πέμπτης από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ διατάχθηκε διοικητική έρευνα για το περιστατικό.

[sc:Πηγή id=”http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/127149″ ]

3 σχόλια σχετικά με το “«Σκάνδαλο» στην ΕΛ.ΑΣ με 60 αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ”

    1. Δε καταλαβα … ποιες ποινες ?
      Στα σπιτια τους ολοι και απο αυριο να ψαχνουν να βρουν κανενα μεροκαματο στην ελευθερη αγορα εργασιας.
       

      1. Υπάρχουν διάφορες ποινές.

        Από την απλή που σου κόβει 100-200-300 ευρώ από το μισθό σου μέχρι την απόταξη.

         

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *