Σκανδαλο Siemens: Δεν θα γίνει ο συμβιβασμός

Διαπιστώνοντας ότι υπάρχει κίνδυνος καταψήφισης, λόγω ανταρσίας βουλευτών του ΠΑΣΟΚ  και αρνητικής ψήφου της ΔΗΜΑΡ, η κυβερνηση αναγκάζεται να αποσύρει τη διάταξη για τον συμβιβασμό Δημοσίου-Siemens, επί της οποίας επρόκειτο να γίνει σήμερα ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή.

Ο συμβιβασμός αυτός – τον οποίο πολλοί βουλευτές και η αντιπολίτευση θεωρούν συγκάλυψη του μεγάλου σκανδάλου –   υπήρχε φόβος να  προκαλέσει αντιδράσεις που θα οδηγούσαν σε αποσταθεροποίηση και δάρρηξη της συνοχής του κυβερνητικού σχήματος.

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν γνωστοποιήσει ήδη ότι θα καταψηφίσουν τη συγκεκριμένη διάταξη ή θα αποχωρήσουν κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας, ενώ η  κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ έχει ξεκαθαρίσει ότι τάσσεται «αναφανδόν κατά της διαδικασίας, αλλά και της ουσίας της συγκεκριμένης συμφωνίας».

Στην ομάδα των «ανταρτών» περιλαμβάνονται οι  Μάρκος Μπόλαρης, Θάνος Μωραϊτης, Γιάννης Δριβελέγκας και Θεοδώρα Τζάκρη. Μάλιστα ο κ. Μπόλαρης πήρε ξεκάθαρη θέση με κείμενο που αναρτήθηκε στην  προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook. Υπό τον τίτλο « Η υπόθεση Siemens δεν κλείνει. Διαφάνεια τώρα», έγραψε:

«Η υπόθεση SIEMENS δεν έχει απλώς και μόνον τις διαστάσεις που περιγράφονται στον εξωδικαστικό συμβιβασμό με το Ελληνικό Δημόσιο. Είναι και παραμένουν ανοιχτά τα ποινικά θέματα και οι αυτοτελείς αστικές αξιώσεις που πηγάζουν από αυτά, καθώς και τα ζητήματα αρχών, όπως η αρχή του ελεύθερου ανταγωνισμού που είναι πρωταρχικής σημασίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συνεπώς, η ελληνική κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο Υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας, καθώς και η ελληνική δικαιοσύνη και ιδιαίτερα ο κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχουν άμεση υποχρέωση να ζητήσουν από τις αντίστοιχες αρχές της Γερμανίας στοιχεία: α)για όσους εκ μέρους της SIEMENS χρημάτισαν, β)για ποια έργα, γ)με τι ποσά και δ)για όσους από την ελληνική πλευρά χρηματίστηκαν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *