Σκληρό ροκ εσείς για τα «κόκκινα δάνεια», χέβι μέταλ εμείς για την τοκογλυφία σας!

Οσο οι τράπεζες απειλούν με εξώδικα και διαταγές πληρωμής, ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος θα απαντά με εξώδικα για παράνομους όρους δανειακής σύμβασης και καταγγελία της διαταγής πληρωμής.

«Εξώδικα κατά ριπάς» και «σκληρό ροκ με τα κόκκινα δάνεια» είναι ο τίτλος και ο υπέρτιτλος σχετικού δημοσιεύματος στο Εθνος της Κυριακής (12/05/2013) για να μας «ενημερώσει» ότι οι τράπεζες βομβαρδίζουν με εξώδικες επιστολές και διαταγές πληρωμής τους δανειολήπτες που δεν έχουν πλέον χρήμα για να καταβάλλουν κανονικά τις δόσεις των καταναλωτικών δανείων και των πιστωτικών καρτών που έχουν λάβει.

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα και με έντονο χρώμα, ακριβώς επειδή τα εξώδικα και οι διαταγές πληρωμής πέφτουν κατά ριπάς θα πρέπει οι δανειολήπτες να ζητήσουν διακανονισμό των οφειλών τους, προσκομίζοντας παράλληλα στην τράπεζα αναλυτικά και επίσημα στοιχεία των σημερινών αποδοχών τους αλλά και παλαιότερων ετών προκειμένου η τράπεζα να μπορέσει να διαπιστώσει την αδυναμία εξυπηρέτησης του δανείου ή τη σημαντική μείωση των αποδοχών του.

Αν δεν το πράξουν, οι τράπεζες θα ψάχνουν τις ιδιοκτησίες των οφειλετών και σε πολύ μικρό διάστημα θα μπορούν να βλέπουν τις καταθέσεις των δανειοληπτών αυτών σε όλο το τραπεζικό σύστημα και θα έχουν τη δυνατότητα να τις κατάσχουν, ακριβώς με την ίδια μέθοδο που λειτουργούν οι εφορίες.

ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΟΤΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΝΑ ΠΑΓΙΔΕΨΕΤΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ, ΤΟΤΕ ΦΟΡΕΣΤΕ ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ ΓΙΑΤΙ Η ΟΜΠΡΕΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΥΜΑΓΔΟ ΑΓΩΓΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΑΣ ΓΙΑ ΕΞΩΔΙΚΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΟΡΩΝ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ, ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΞΩΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ.

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΑΛΙΡΡΟΪΚΑ ΚΥΜΑΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΙΝ ΕΚΔΟΣΕΤΕ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΕΞΩΔΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΚΔΩΣΕΤΕ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ.   

Οι τράπεζες εξ ανέκαθεν είχαν προτεραιότητα τα κέρδη τους και όχι τις ανθρώπινες ζωές και οι εξώδικες επιστολές και οι διαταγές πληρωμής είναι μια ρουτίνα που διαρκεί από τότε που λειτουργούν με αισχροκερδικό και παράνομο τρόπο οι τράπεζες, δηλαδή από την ίδρυσή τους.

Αν λοιπόν για το Εθνος οι τράπεζες ξεκίνησαν το σκληρό ροκ για τα κόκκινα δάνεια, να είναι σίγουροι ότι εμείς απαντάμε με…χέβι μέταλ.

Ότι ομπρέλα και αν κρατήσουν οι τράπεζες, δεν πρόκειται να βρουν προστασία από το ανηλεές σφυροκόπημα με εξωδικαστικές επιστολές που κατέθεσε, καταθέτει και θα καταθέτει ο Σύλλογός μας εναντίον των τραπεζών εφόσον επιχειρήσουν για ψευτοποσά, για τα οποία έχουν λάβει αποζημιώσεις πέντε, έξι και δέκα φορές, μέσω και των ανακεφαλαιοποιήσεων ύψους 273 δισ. ευρώ που έχουν λάβει μέσα σε πέντε χρόνια,  να απειλούν με κατασχέσεις της πρώτης κατοικίας και περιουσιακών στοιχείων συνανθρώπων μας.

Γνωρίζετε πολύ καλά εσείς στις τράπεζες ότι το χειρότερο πλήγμα που θα μπορούσατε να δεχθείτε αυτή τη στιγμή είναι να μια κιαθολική στάση πληρωμών απέναντί σας και αντιλαμβάνεστε ότι θα σας μείνει στα χέρια η ωρολογιακή βόμβα των κατασχεμένων περιουσιών, έτοιμη να σκάσει ανά πάσα στιγμή.

Οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί δεν σας συμφέρουν και το γνωρίζετε καλά αυτό. Ξοδεύετε πολύ χρήμα και αντιλαμβάνεστε ότι τα ακίνητα που αποτελούν ενέχυρο δανείου έχουν εγγραφεί σε πολύ υψηλότερες τιμές σε σχέση με τις σημερινές της αγοράς ακινήτων, γεγονός το οποίο δεν σας «επιτρέπει» να προχωρήσετε σε πλειστηριασμούς, αφού θα εγγράψετε υπέρογκες ζημιές.

 

Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος

2 σχόλια σχετικά με το “Σκληρό ροκ εσείς για τα «κόκκινα δάνεια», χέβι μέταλ εμείς για την τοκογλυφία σας!”

  1. Ναι ρε παιδιά.’Εχουν τρελαθεί να στέλνουν δικαστικούς επιμελητές.
    Ειδικά η Eurobank έχει ξεσαλώσει.Σήμερα έμαθα για την περίπτωση μιας γνωστής μου,που αφού της είχε επιδοθεί ΔΠ πριν από 1 χρόνο και βάλε,αυτή πλήρωνε μια δόση το μήνα με μια ψευτορύθμιση που είχαν κάνει.Ούτε την είχε ανακόψει,ούτε τίποτα.
    Τις προάλλες τις είχαν τηλεφωνήσει να πληρώνει 50 ευρώ το μήνα και όχι 270 για να την ελαφρύνουν.Δεν το είχε δεχτεί με την δικαιολογία να ξεχρεώσει πιο γρήγορα.Που να ξεχρεώσει με το επιτόκιο που της είχαν…..αλλά τελοσπάντων.
    Σήμερα,μετά από 3 μήνες καθυστέρηση,έσκασε ξανά δικαστικός επιμελητής.Δεν πάμε καλά….
    Δυστυχώς ο κόσμος,είναι ανενημέρωτος.

    1. @why,

      ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ! ΜΙΛΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ. ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΤΟΙΜΑΣΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΤΣΑΡΗΔΕΣ! ΕΝΗΜΕΡΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΒΑΜΠΙΡ! (ΠΡΟΣΟΧΗ: Ακόμα και οι ίδιοι γραβατωμένοι λοποδύτες ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ αποτελούν τα ****δέλα τους!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *